bugün

kemalizm dini

ideolojiyi din haline getirmiş dangalakların ve ardıllarının göremedikleri durum.

bunlar için herhangi bir mevzu fikir ve kanıt sunarak bir olayı değerlendirmek değildir. dogma karşıtlığı argümanını sahiplenmiş dogmaları vardır. bunun haricindeki herşey ya büyük övgüdür, ya bok atmak. çap bu kadar, bunu da biliyoruz.

burda atatürk'ün kendine ilahi öz, rububiyet atfettiğine dair hiçbir iddiaya rastlanmamıştır tarih biliminin kayıtları arasında. çünkü asıl eleştiri atatürk'e değil, onu maske yapıp, putlaştırıp, adeta bir "dini" unsur haline getirip bunun üzerinden yolunu bulanlaradır. bu sistemi yürütenler de kemalizmin fos olduğunu bilir ama kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla kıvamında bunların peşine takanların kafasına sokmak gerekir ki birşeylerin bu ülkede bu karanlık yok olsun.

hristiyanlık ile ilgili bütün araştırmalar bir şekilde hristiyanlığın temelinde varolan isa figürüne ve bunun temel kaynağı olarak da isa'nın yakını olduğu kabul görmüş zevatın eserlerine dayanır. dolayısıyla kemalizm olarak kendini tanımlayan hareketin ne olduğuna bakarken de atatürk'ün en yakınlarının, el üstünde tuttuğu, sofrasında defalarca yer verdiği kişilerin eserlerini incelemekte bir beis yoktur. çünkü bu konuda başka kaynak yoktur. ha tutar da atatürk'ü kendisinden başka kimse anlatamaz dersen varacağın nokta "türk şöförü en asil duygunun insanıdır" ciddiyetindeki resmi sözler yığını. şimdi o küçük beyninde biraz hücre faaliyeti görülmeye başlamıştır umarım.

eğer başladıysa şunu da anla, bu ülkede vatan, millet, sakarya ayağına kemalizm ilkeleri saçmalığı için adam öldüren güçler varken bile işte ben bildiğimi cesurca söylüyorum. senin gibi linç kampanyalarına, cumhuriyet mitinglerine, cart curta hazır bekleyen, emre amade mal sürüsüne ve ölsek arkamızdan hain diye bahsedilmesine de kafamı takmayacak kadar cesurum. dış kuvvet olsun, iç kuvvet olsun bana farketmez. bildiğimi söylerim.

bir de kendine bak bakalım, dış kuvvet sözkonusu olursa bakalım senden hızlı göt açma meraklısı çıkacak mı? baksana içerdeki kuvvete bile göt açmayı ideolojin haline getirmişsin, arkana eli silahlıyı almışsın, sadakat şerefin olmuş.

memati adlı bir dizi karakterinin "böylesi şeref" ile ilgili cuk oturan bir sözü vardır ama onu da söylemeyelim, daha yeni çıktık çaylaklıktan.