bugün
- hilafetin türklere faydası17
- kibarhergele11
- sorusormayin5
- sözlüğün kırbacı10
- cehennemde sigara içme yasağı4
- sohbet eder gibi entry yazan yazar5
- pavyonları dönüştürmek4
- total war3
- sözlüğün vahşi kelebeğine eş arıyoruz29
- yakıştırdığım çiftler serisi 153
- george washington2
- evde tekken yan odadan gelen khkaha ve ağlama sesi7
- lahana sarma turşusu2
- cuma namazına gitmeyen yazarlar silinsin8
- bir sözlük hanımı dmye nasıl davet edilir4
- emniyet kemeri2
- günün kitabı2
- kız sanılan yazarlar6
- ucan tekme atan hipopotam44
- yazarların sağlık sorunları7
- hangi yazarla çift olursunuz28
- insanların birbirini gizlice puanlaması3
- şeytanın kariyer değişikline gitmesi3
- 9 ekim 2026 gazetecilere operasyon4
- tff başkanı hacıosmanoğlu'nun istifa yanıtı2
- 9 ekim 2026 galatasaray kasımpaşa maçı11
- istanbul şu an güneşli 22 derece4
- samimiyetin bir noktadan sonra hakarete dönüşmesi3
- öbür dünyada referans istenmesi2
- tulumba tatlısı3
- berna laçin'in gözaltına alınması41
- anın görüntüsü32
- 6 ekim 2026 ali emre ballı'nın intihar etmesi5
- patatesin her ortama uyum sağlaması5
- pforzheim şu an 10 derece3
- whatsapp telegram discord grupları sözlüğü bitirdi18
- ölümden sonra yapılan performans değerlendirmesi2
- futbol8
- galatasaray4
- kasımpaşa2
- hesabı siliyorum sözlük bir şey diyor musun19
- ya bi siktirin gidin15
- uyuyan insanın asıl amacı3
- bir erkeğe ilk adım nasıl atılır18
- penis boyu takıntısı6
- sözlükte eleştiri kaldıramayan küçük krallık19
- yazar fake mi diye arkadaşlarına mesaj atmak35
- tai lung2
- silvermist sözlükten gitmesin kampanyası11
- özgür özel'in mersin de tutuklu başkan ziyareti2
Malign melanom, ciltteki melanosit adı verilen hücrelerden kaynaklanan agresif bir kanser türüdür. Melanositler, derinin en üst tabakasında (epidermis) bulunan ve melanin adı verilen pigmenti üreten hücrelerdir. Melanom, melanositlerin anormal bir şekilde büyüyüp çoğalarak kanserleştiği durumlarda ortaya çıkar.
Malign melanom, genellikle deride veya bazen mukoza zarlarında (ağız, burun, anüs, genital bölgeler gibi) başlar, ancak yayılma eğilimindedir ve lenf düğümlerine ve diğer organlara yayılabilir. Eğer erken evrede tespit edilmez ve tedavi edilmezse, ciddi sonuçlara yol açabilir.
Melanom genellikle deride yeni bir leke, ben veya benzeri bir oluşum olarak başlar. Yeni bir leke veya benin belirtileri şunlar olabilir:
Asimetrik şekil: Melanomun bir yarısı diğer yarısına göre farklı görünebilir.
Sınırlar: Melanomun sınırları belirsiz veya düzensiz olabilir.
Renk: Melanom farklı renklere sahip olabilir, içinde kahverengi, siyah, mavi, kırmızı veya beyaz bölgeler bulunabilir.
Çap: Genellikle melanom 6 mm'den (bir kurşun kalem silgisi başından daha geniş) daha büyük olabilir.
Değişiklik: Mevcut bir benin boyutu, şekli veya rengi hızla değişebilir veya yeni bir ben hızla büyüyebilir.
Risk faktörleri arasında güneşe aşırı maruz kalma, açık ten rengi, ailesel yatkınlık, birden fazla atipik ben, bağışıklık sistemi baskılanması ve önceki melanom veya deri kanseri öyküsü bulunmaktadır.
Melanom erken evrede teşhis edildiğinde genellikle tedavi edilebilir. Tedavi seçenekleri, melanomun evresine, yayılma derecesine ve kişinin genel sağlık durumuna bağlı olarak cerrahi müdahale, radyasyon terapisi, immünoterapi ve hedefe yönelik tedavileri içerebilir.
Melanomun erken teşhisi ve düzenli deri muayeneleri, oluşumunun önlenmesi veya erken evrede yakalanması açısından büyük önem taşır. Bu nedenle, düzensiz veya değişen bir leke veya ben fark ederseniz, bir dermatoloğa danışmanız önemlidir.
ChatGPTden alıntıdır.
Malign melanom, genellikle deride veya bazen mukoza zarlarında (ağız, burun, anüs, genital bölgeler gibi) başlar, ancak yayılma eğilimindedir ve lenf düğümlerine ve diğer organlara yayılabilir. Eğer erken evrede tespit edilmez ve tedavi edilmezse, ciddi sonuçlara yol açabilir.
Melanom genellikle deride yeni bir leke, ben veya benzeri bir oluşum olarak başlar. Yeni bir leke veya benin belirtileri şunlar olabilir:
Asimetrik şekil: Melanomun bir yarısı diğer yarısına göre farklı görünebilir.
Sınırlar: Melanomun sınırları belirsiz veya düzensiz olabilir.
Renk: Melanom farklı renklere sahip olabilir, içinde kahverengi, siyah, mavi, kırmızı veya beyaz bölgeler bulunabilir.
Çap: Genellikle melanom 6 mm'den (bir kurşun kalem silgisi başından daha geniş) daha büyük olabilir.
Değişiklik: Mevcut bir benin boyutu, şekli veya rengi hızla değişebilir veya yeni bir ben hızla büyüyebilir.
Risk faktörleri arasında güneşe aşırı maruz kalma, açık ten rengi, ailesel yatkınlık, birden fazla atipik ben, bağışıklık sistemi baskılanması ve önceki melanom veya deri kanseri öyküsü bulunmaktadır.
Melanom erken evrede teşhis edildiğinde genellikle tedavi edilebilir. Tedavi seçenekleri, melanomun evresine, yayılma derecesine ve kişinin genel sağlık durumuna bağlı olarak cerrahi müdahale, radyasyon terapisi, immünoterapi ve hedefe yönelik tedavileri içerebilir.
Melanomun erken teşhisi ve düzenli deri muayeneleri, oluşumunun önlenmesi veya erken evrede yakalanması açısından büyük önem taşır. Bu nedenle, düzensiz veya değişen bir leke veya ben fark ederseniz, bir dermatoloğa danışmanız önemlidir.
ChatGPTden alıntıdır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar