bugün

barbarossa harekatı

Hitler'in sonunun başlangıcı olan harekâttır.
Saldırdığı yer Fransa gibi bir yer değildi, Dünya'nın en büyük toprağı Sovyetler Birliği idi.Ve Ruslar işgal edilen diğer milletler gibi savaşmaktan korkmuyordu.

Eğer bu harekât başarılı olsaydı Hitler yine de savaşı kazanamazdı.Hangi ülke olursa olsun Sovyetler Birliği'ni tamamen işgal edip tamamen yönetimi ele alamazdı.

Mussolini bile Hitler'e "Rusya işgal edilemeyecek kadar çok büyük" gibisinden bir şey söylüyor 1943 yılında.

Ama eğer Sovyetler Birliği işgal edilseydi,Naziler bir süre orada borusunu öttürürdü ama Ruslar isyana kalkışırdı.Bunun sonucunda naziler yüzbinlerce slavı öldürürdü ama yine de çıkacak olan büyük bir isyan Almanlara ciddi zararlar verirdi.

Bazı kişiler, Sovyetlerin işgalinden sonra Almanların sonsuz güce sahip olacağını sanıyor ama bu yanlış.Sadece beyaz ırka mensup ve aryan ırka mensup olmayan insanları köle gibi gören bir zihniyet Amerika gibi dünyaya hükmedemezdi.ilk başta Ruslar olmak üzere hiç kimse Hitler'in sapkın düşüncelerine boyun eğmezdi.Barbarossa harekâtı başarılı olduktan sonra savaş birkaç yıl daha uzardı.Sonra Hitler Britanya'yı da işgal etmeye çalışırdı ama Britanya donanması kadar iyi deniz gücü olmadığı için ağır kayıplar verirdi.Amerika'nın savaşa girmesiyle ve artan isyanlar sonucu da savaşı kaybederdi.