bugün

nottingham forest

köklü bir kulüptür.
1865'te kurulmuş ve dünyanın en eski kulüplerinden biri olmuştur.

--spoiler--
Forest kulübü Liverpool, Arsenal ve Brighton & Hove Albion gibi takımlara yardım etmiştir. 1886 tarihinde Forest kulübü Arsenal'e forma göndermiş, ve o tarihten beri formalarının rengini değiştirmemişlerdir. Aynı zamanda Liverpool'a da forma yardımında bulunmuşlardır. Şu an Arsenal ve Liverpool takımları Forest'ın renkleri olan kırmızı-beyaz ve sarı-laciverti kullanmaktadır. Brighton'a ise güvenli bir futbol sahası sağlamışlardır.
--spoiler--

Forest 1976-77 sezonunda birinci lige çıkmayı başardı. Ertesi sezon ise, inanılmaz bir olayın altına imza atarak Forest takımı şampiyon oldu.

bununla da kalmayıp, 1978-79 sezonunda Malmö’yü final maçında mağlup ederek Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupasını kazandılar.
Forest 1979-80 sezonunda da Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası final maçında Hamburg’u 1-0 mağlup ederek bir sene önceki "Avrupa Şampiyonu" unvanını korudu.

Nottingham Forest ekibi Brian Clough’ın 18 yıllık yönetimi altında bir lig ve iki Avrupa şampiyonluğunun yanı sıra 4 kez de EFL Cup'nı kazandı. Clough’ın başarıları Forest’ın 1992-93 sezonunda, 2. Lige dönmesiyle sona erdi.