bugün

ameliyat

tanımadığınız insanların başından geçerken hiç umursamadağınız,ancak söz konusu kişi canınızsa,kanınızsa çok daha farklı bir boyut kazanan tıbbi müdahaledir.
o yeşil örtüler,o hastane kokusu dayanılmaz bir hale gelir(yeşil rengi gözü yormayan bir renk olduğundan,doktorların ekstra bir yorgunluk yaşamaması için ameliyatlarda yeşil örtü,giysi vs kullanılır).o ana kadar dini konularda pek sağlam kişi değilseniz,neredeyse imam kesilirsiniz.tabiri yerindeyse imana gelirsiniz.uzun süredir dua etmiyorsanız,tanrıya yalvarırken utanırsınız resmen.ama manevi yönden rahatlamaya ihtiyacınız vardır ve binlerce tövbeden sonra tanrıya yakarmaya devam edersiniz.
doktorluk mesleğinin yüceliğinin imzasıdır ameliyat...o ameliyathaneden çıktı mı etrafını saran bir sürü korkak,üzgün gözleri sonuç ne olursa olsun sakinleştirmek zorundadır.ilk sınavını içerde vermiş olan doktor,ikinci sınavını da psikoloji alanında vermek zorundadır.
bir sınava girmek gibi bir şey değildir sevdiklerinizin ameliyata girmesi.çünkü her zaman risk vardır ve sınavların telafisi olurken,başarısız geçen bir ameliyatın telafisi bilmem ki var mıdır.
ameliyat,bize hayattan ne kadar nefret etsekte,ondan ayrılmakta istemediğimizin bir sembolüdür........
güncel Önemli Başlıklar