bugün

resident evil

görsel

Resident Evil'ın Netflix için hazırlanan dizisinin başrolleri açıklandı.

Aynı isimli bir oyun serisinden uyarlanan 6 filmlik bir film serisi de bulunan Resident Evil'ın dizi uyarlamasında Lance Reddick (Fringe), Ella Balinska (Charlie’s Angels), Tamara Smart (Hard Sun), Siena Agudong (Killer Women), Adeline Rudolph (Riverdale, Chilling Adventures of Sabrina) ve Paola Nuñez (The Purge) rol alacak. Reddick, serinin bilindik karakterlerinden Albert Wesker canlandıracak. Diğer oyuncuların karakterleri ise şimdilik açıklanmadı.

Dizi projesi Capcom'un çıkardığı oyun serisiyle aynı evrende geçecek ve benzer bir mitolojiyle hazırlanacak. iki zamanda geçecek olan hikayede ilk zaman dilimi 14 yaşındaki kız kardeşler Jade ve Billie'yi konu alacak. New Raccoon City'a taşınan kardeşler kısa sürede kasabanın göründüğü gibi olmadığını ve babalarının dünyayı yok edebilecek bazı karanlık işlere bulaştığını fark edecek.

ikinci zaman dilimi ise yakın gelecekte geçecek. Dünyada 15 milyondan az insan kalmış. 6 milyardan fazla insana ve hayvana ise T-virüsü bulaşmış. Artık 30'una gelen Jade, Yeni Dünya'da hayatta kalmaya çalışırken kız kardeşi, babası ve kendisiyle ilgili geçmiş kendisini avlamaya devam ediyor.

Film serisinin yapımını üstlenen Constantin Film dizinin yapımını da üstlendi.  Sezon 6 bölüm sürecek. Andrew Dabb (Supernatural) senaryoyu kaleme alacak ve showrunner olarak görev alacak. Mary Leah Sutton ise kendisine senaryoda eşlik edecek.

http://www.ranini.tv/habe...sinin-basrolleri-acikland