bugün
- altındaki 45 tl zararımı kim ödeyecek sorunsalı6
- renault 96
- yapay zekadan akıl almak5
- eline krem süren erkek4
- yani kısaca deriz ki4
- sebahattin şirin16
- hoşlanılan kızla soğuk hava deposunda buluşmak2
- puro içen kıro2
- suhoy su 352
- irak başbakanı zeydi den silah yasası talimatı2
- çarşaf peçe türbanın hıristiyan kıyafeti olması4
- arabada sigara içilir mi3
- o senden daha çok korkuyor2
- whatsapp ta profil fotoğrafı koymayan insan2
- sözlük kızı ile kavga etmek3
- uzmanı olunmayan konuda susmamak2
- hiçbir servet zamanı satın alamaz15
- cin3
- ortanca çocuk günü2
- aç karnına kahve içmek2
- ciddi ilişki yaşayamamak3
- zorunlu eğitim12
- anderson talisca4
- havanın bir milyon derece olması3
- beşer esad kardeşi ve kuzeninin ölüm cezası4
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle15
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz6
- imam malik2
- 6 aylık ev kiralamak2
- balık etli kızların zayıflardan daha çekici olması3
- reenkarnasyon gerçek olsaydı intihar oranları2
- çerçeve yasa22
- bir şeyler söyle3
- pınar altuğ'un prime döneminin bitmesi2
- şeyh galip2
- toprağı bol olsun2
- apo piçtir piç kalacak12
- çalışmak özgürlük müdür5
- 1 milyon dolar ama sözlükte nude'un dolaşacak7
- bir erkeği yakışıklı gösteren 3 şey6
- esrar içip müzik eşliğinde sevişmek8
- sözlük yakışıklıların fotoğrafları9
- cıvık çift5
- sözlüğün en tipsiz kız yazarı8
- milliyetçi faşistlerin pkk biter korkusu12
- blackberry6
- kalp krizi8
- ekşi sözlük referans18
- sözlükte kadın yazar olması5
- velvet5
Psikanalize hem analık hem babalık yapan nörolog.
Psikanaliz ve bilinçdışı konusundaki görüşlerini büyük ölçüde benimsemiş biri olarak, sadece "her sadist, mazoşisttir" iddiasında ayrı düşüyorduk üstadla. Ya da böyle bir şeyi kabullenmek istemiyor ve o sebeple de inanmıyordum.
Ta ki erich fromm benim jetonu düşürene kadar...
Fromm'a göre "Her sadist, mazoşisttir" iddiasının altmetninde şu var; mazoşist (köle), efendisine karşı koşulsuz bir itaat ve aidiyet hisseder, onu adeta yaratılış sebebi sayarak onsuz olmayı hayal dahi edemez, onun verdiği acı olmaksızın yaşayamaz. Efendisi yoksa eksiktir.
"Peki sadisti mazoşist yapan nedir?" Sorusunun cevabı da şu; sadist, mazoşist kadar net bir çizgiyle ayrılmasa da, ona itaat eden, acı çektirerek boyun eğdireceği ve hükmedeceği biri olmadığında, yani sadist dürtülerini yaşayacak biri olmadığında sadist dürtülerini yaşayamaz. Hükmedeceği, acı çektireceği biri yoksa eksiktir.
Yani aslında "sadist, mazoşiste muhtaçtır." Sadizmini yaşayabilmek için bir mazoşiste muhtaç olan, dolayısıyla mazoşistten mahrum kaldığında acı çekeceğini bile bile sadizmden haz duyan biri, "mazoşisttir".
Bir kere daha huzurunda saygıyla eğiliyorum yüce üstad.
Psikanaliz ve bilinçdışı konusundaki görüşlerini büyük ölçüde benimsemiş biri olarak, sadece "her sadist, mazoşisttir" iddiasında ayrı düşüyorduk üstadla. Ya da böyle bir şeyi kabullenmek istemiyor ve o sebeple de inanmıyordum.
Ta ki erich fromm benim jetonu düşürene kadar...
Fromm'a göre "Her sadist, mazoşisttir" iddiasının altmetninde şu var; mazoşist (köle), efendisine karşı koşulsuz bir itaat ve aidiyet hisseder, onu adeta yaratılış sebebi sayarak onsuz olmayı hayal dahi edemez, onun verdiği acı olmaksızın yaşayamaz. Efendisi yoksa eksiktir.
"Peki sadisti mazoşist yapan nedir?" Sorusunun cevabı da şu; sadist, mazoşist kadar net bir çizgiyle ayrılmasa da, ona itaat eden, acı çektirerek boyun eğdireceği ve hükmedeceği biri olmadığında, yani sadist dürtülerini yaşayacak biri olmadığında sadist dürtülerini yaşayamaz. Hükmedeceği, acı çektireceği biri yoksa eksiktir.
Yani aslında "sadist, mazoşiste muhtaçtır." Sadizmini yaşayabilmek için bir mazoşiste muhtaç olan, dolayısıyla mazoşistten mahrum kaldığında acı çekeceğini bile bile sadizmden haz duyan biri, "mazoşisttir".
Bir kere daha huzurunda saygıyla eğiliyorum yüce üstad.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar