bugün

black metal

faşist müziktir.

ben yine şu "Müzik iyiyse sorun yok" durumuna geri dönecem... Yahu nasıl böyle bir cümle kuruyorsunuz hala anlayamıyorum, nasıl "iyi" oluyor böyle içeriği olan bir kompozisyon? Yani müzik sadece nota dizili mi midir?

Birileri çıkıp "Gücümüz şeytandan yeminimiz ırkımıza" ya da "Son Yahudinin de öldüğü o kıyamet gününde bizler çıkacağız gün yüzüne" vesaire sözleri düzgün kotarılmış düzenlemelerle, çok sesli kemanlar ve sopranolar eşliğinde söylediğinde kabul edilebilir mi oluyor? eeh yani... Sanat algısı bu kadar basit mi yahu? Bir eser bütününden bu kadar ayrıştırılarak incelenir mi be? Yani "Evet bu tabloda Naziler dünya üzerinde hakimiyet kurarken resmedilmiş fakat resimdeki sarı renkler ve maviler süper olmuş, demek ki kabul edilebilir" de diyebiliyor musunuz?

Ve anlamadığım bir şey daha var; madem öyle neden Ozan Arif benzerlerini dinlemiyorsunuz? Müzikleri mi kötü sizce? neye göre? bence çok da değil, oldukça da başarılı düzenlemeler yaptıkları oluyor bu bizim faşistlerin de...

Faşist müzik; faşist propagandadır
Faşist propaganda; faşist eylemdir
Faşist eylem; insanlık suçudur

En azından benim gözümde

Notlar: Sakın ola "Faşist birinin yaptığı müzik = Faşist müzik" gibi sığ bir denklemlemeye gittiğimi düşünmeyin, öyle kaba-saba bir tesbit yapmadım. Ayrıca "Müzikte önemli olan sözdür" diye salakça bir tesbiti de hayatımda yapmadım hatta yukarıda yazdıklarımdan da anlaşılır ki bunu oldukça aptalca bulurum. Tek tesbitim; Sanat eseri bütündür, ayrıştırılamaz ve bütün olarak ele alınır.