bugün

cyberpunk 2077

Oyun nihayet tamamlanıp son kullanıcıya sunuldu derken karşımıza 1001 çeşit bug içeren, bok gibi, ruhsuz, yavan, oyunumsu bir şey çıktı. ulan insanda utanma arlanma olur. bu oyunu 2012'den beri geliştiriyorsunuz. Dile kolay tam 8 sene. hatta neredeyse 9 sene. bak rockstar ofisinde çalışan çaycılara 8 sene ver eğer bundan daha sorunsuz oyun yapmazlarsa gelin yüzüme tükürün. olum bu ne lan? bu ne amına koyayım? ulan insan betayı geçtim bunu alpha olarak bile kullanıcıya sunmaz. oyunu neresinden tutarsak tut elimizde kalıyor. yukarda zaten bazı arkadaşlar belli başlı bugları saymış. ben de ekşiden direkt link vereyim de bu oyunu satın almış olanlar nasıl dolandırıldıklarını daha iyi kavrasınlar: https://eksisozluk.com/entry/116867925

oyunun buglarla dolu olduğunu söyledik. hadi bugları patch üstüne patch çıkarıp bir şekilde düzelttiğinizi varsayalım. ulan o diyaloglar ne öyle? diyalogların algoritması rezalet. sizi hiçbir şekilde farklı sonuca götürmüyor. aynı şekilde ha silahla bam güm tarayarak görevi geçmişsiniz ha hackleyerek görevi geçmişsiniz hiçbir fark yok. oyun dallanıp budaklanmıyor. texture renderlar rezaletin ötesinde. bak yemin ederim şu klavyenin tuşlarına basarken sarfettiğim efora yazık. şuradaki inceleme her şeyi anlatıyor: https://www.youtube.com/w...amp;ab_channel=LoremIpsum

gelelim grafiklere. bu oyunun optimizasyonunun ne kadar rezalet olduğunu tam anlamıyla karşılayacak kelime hiçbir dilin lugatında yoktur. ulan ultrada gtx 1650 super ve rx 580 diyorsunuz ama ben ultrada rx 580 ile 30 fps alıyorum. her şeyi low'a çekiyorum fps 40 oluyor. rdr 2'de high ayarlarda ekran kartımı sorunsuz besleyen i5 6600k işlemcim bu oyunun low'unda dahi darboğaz manyağı oluyor. resmen rezalet kepazelik. başka bir şey değil.

oyun olmamış. bok gibi olmuş. elon musk bile oyunun twitter hesabına yorum yazarak taşak geçmiş yapımcılarla. internette cdpr'ın özür dileyip iadeleri kabul ettiğine dair şeyler görüyorum. adamların borsadaki hisseleri bile düştü. hayır bi de bu firmayı rockstar ile kıyaslayan mallar vardı. ulan rockstarın kafasına silah daya yine de bi oyunu bu şekilde release etmez. benim gibi bu oyun patlayacak diyenleri rockstar fanboyluğu ile suçlayan geri zekalılar şimdi ne düşünüyordur acaba? adamlar yapıyor ki fanboyuyuz anasını satayım. cdpr da yapsaydı onun da fanboyu olsaydık. rockstar rdr 2'nin finalinde ben de dahil milyonları ağlatmış bir firmadır. bak rdr 2 çıkalı 2 yıl oldu. bug olmamasını geçtim, senaryonun güzelliğini geçtim, oyunda halen daha kimsenin bilmediği yeni yeni ayrıntılar keşfediliyor. cdpr'a witcher'dan dolayı saygım vardı. ancak bundan sonra imajlarını düzeltmeleri çok zor. adamlar resmen hayran kitlesini tamamlanmamış bir oyunla alenen dolandırdı. bu rezaletten sonra bu firmaya artık kimse güvenmez. sözde rockstar seviyesine çıkacaklardı. kendilerine tavsiyem oyunun adını cyberjunk 2077 olarak değiştirmeleridir.

ayrıca türkçe çeviride ''daemon'' kelimesini kim ''yazılım'' yerine ''iblis'' olarak çevirdiyse onun da amına ayrıca koyayım.