bugün

el secreto de sus ojos

latin sinemasını çok seviyorum, bu yüzden geç de olsa bu filmi nihayet izleyebildim. güzel mi? güzel. lakin bana göre bir şaheser değil.

filmin havası, kullanılan mekanlar, müzikler ve oyunculuklar çok başarılı. oyuncular ve onların yaşadığı karakterler de bir o kadar yerinde olmuş ama filmde pek çok şey havada kalmış. yani bazı konulardan sadece bahsedilmiş. film çok ağır ilerliyor, tempo da yok denecek kadar az. açıkçası bu filmin süresi en fazla 1.5 saat olmalıydı, böyle olsaydı belki daha akıcı olabilirdi.

filmin sonu tahmin edilebilir. sadece tahmin edilebilir bir sonucu daha çarpıcı yapmışlar. ayrıca biz bu filmde, 23 yaşında tecavüze uğrayıp, ardından öldürülen bir öğretmenin, cinayetinin araştırılmasını pek izlemiyoruz. bize izletilen şey bu cinayetin çözülmesi için verilen "mücadele". lakin eğer mücadele anlatılıyorsa bunu daha hareketli bir anlatımla olmasını tercih ederdim. yine de izlenmeye değer olduğunu düşünüyorum.

--spoiler--
Benjamin'in yazdığı notlar arasında "temo/korku" yazıyordu. Ben filmi izlediğimde; "ne tuhaf!! Bu kelimenin anlamı korku ama "a" harfini koysan te amo/seni seviyorum olur", demiştim ki filmin sonunda küçük hoş bir tesadüf oldu ve benjamin, a harfini koyarak korkuyu, sevgiye çevirdi.
--spoiler--

--- spoiler ---
eninde sonunda hatıralar kalıyor elimizde...hiç değilse güzellerini seç...

--- spoiler ---