bugün
- cedidacer'in fenerbahçeli bir ezik olması7
- bir insana yapılabilecek en büyük kötülük9
- gram altın8
- annesizlik4
- ciddi ciddi maymundan geldiğine inanmak4
- kötü hissedildiğinde rahatlamak için yapılan şey5
- türk dizileri2
- hassas biri olmak2
- seküler kız muhafazakar erkek birlikteliği4
- türk kızlarının sekste başarısız olması3
- sözlük kadınlarının bugünkü kombini16
- evrim3
- chp'nin hali ne olacak33
- iran'ın bahreyn'deki abd donanmasını vurması3
- the boys vs invincible2
- bir kadını sarhoş edip onunla birlikte olan erkek18
- kaç gösteriyorum diyen kadının yaşını tahmin etmek2
- cinsel taciz6
- kaçak elektrik kullanan doğulu vatan haini8
- sizi en çok ne üzer2
- sonradan severim diyerek ilişkiye başlamak12
- başarılı sigara bırakma teknikleri10
- kimseye borç vermeyen insan11
- yazarların on üzerinden komiklikleri46
- babam ve oğlum filmindeki saçma duygusallık8
- sedat pekmez24
- m r e r e c t o19
- en sevdiğiniz müzik türü10
- diamond bosphoruss denen yazar22
- sözlük kızlarının favori sözlük erkekleri6
- 9 haziran 2026 akit tv'ye el hareketi yapan dayı7
- matrix2
- star wars2
- beyazsemsiyeliyabanci48
- yalnızlık4
- koca bulmak5
- satrançtaki en güçsüz taş3
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle61
- uysaljakoben buraya bak aslanım6
- gocu27
- sözlükte erkekleri istemiyoruz24
- önemli olan eğitim mi yoksa karakter mi6
- onca zorluğun arasında mağaraya resim yapan tip3
- türk kızının bumble da yazdığı erkek kriterleri2
- iran'dan israil'e tehdit3
- belfastta cihatçının kafa kesmesi4
- sözlükte erkekleri taciz eden kızlar tam liste9
- tai lung11
- kadınların kadınlarda kıskandığı şeyler6
- ilgi manyağı olmak5
dünyanın en mükemmel yürüyüş/gezi parkuru likya yolu'nun fikir anası ve yaratıcısı olan kate clow'un ülkemize bir başka armağanı olan 2004 yılında faaliyete giren 500 km uzunluğundaki türkiye'nın en uzun 2. gezi parkurudur.
görsel
aziz paul yolu antalya ve antik pisidia (ısparta-burdur-göller yöresi)'daki roma kentlerini ve bu civardaki doğal güzellikleri içine alan bir rota.
hristiyan dünyasının en önemli isimlerinden biri olan tarsuslu aziz paul'un anadolu'da hristiyanlığı yaymak için yaptığı uzun yolculuk bu rotada gerçekleşmiş.
görsel
st paul yolu rotası şu şekilde;
görsel
rota perge antik kentinden başlıyor.
lakin, perge'den başlayan bu yola 2. bir alternatif güzergah eklenmiş, perge'den aspendos'a geçiliyor ve aziz paul yoluna aspendos'tan başlanıyor.
burada köprüçay güzergahı takip edilerek, köprülü kanyon ve tazı kanyonundan geçilerek selge antik kenti'ne ulaşılıyor.
tazı kanyonu;
görsel
köprüçay köprüsü;
görsel
selge antik kentinden sonra sütçüler yönüne doğru gidilen rotada önce yazılı kanyon ardından pek kimsenin bilmediği, ulaşımı zor olduğu için bakir kalmış adada antik kentine varılıyor.
görsel
buradan eğirdir gölüne geçiliyor. eğirdir gölü batı yakasındaki uzun bir yürüyüşün ardından barla dağı'nın doğu eteklerinden eğirdir'in karşı yakasına geçilerek, yalvaç'taki Pisidia Antiokheia'da bu zorlu rota son buluyor.
görsel
ha bu arada, ben tabi ki bu yolun tamamını yürümedim. yol güzergahında bulunan antik kentlerin ve milli parkların tamamına gittim ama arabayla, tazı kanyonu ve köprüçay'da biraz yürüdüm ama. st paul yolunda yürümemiş olmuyorum yani.
yürümeseniz de bu harika yerleri siz de gezin, tavsiye ederim...
ek:
(bkz: likya yolu/#40361676)
(bkz: tazı kanyonu/#41968965)
(bkz: eğirdir yeşilada/#42011644)
#tarih
#coğrafya
#gezi
#arkeoloji
görsel
aziz paul yolu antalya ve antik pisidia (ısparta-burdur-göller yöresi)'daki roma kentlerini ve bu civardaki doğal güzellikleri içine alan bir rota.
hristiyan dünyasının en önemli isimlerinden biri olan tarsuslu aziz paul'un anadolu'da hristiyanlığı yaymak için yaptığı uzun yolculuk bu rotada gerçekleşmiş.
görsel
st paul yolu rotası şu şekilde;
görsel
rota perge antik kentinden başlıyor.
lakin, perge'den başlayan bu yola 2. bir alternatif güzergah eklenmiş, perge'den aspendos'a geçiliyor ve aziz paul yoluna aspendos'tan başlanıyor.
burada köprüçay güzergahı takip edilerek, köprülü kanyon ve tazı kanyonundan geçilerek selge antik kenti'ne ulaşılıyor.
tazı kanyonu;
görsel
köprüçay köprüsü;
görsel
selge antik kentinden sonra sütçüler yönüne doğru gidilen rotada önce yazılı kanyon ardından pek kimsenin bilmediği, ulaşımı zor olduğu için bakir kalmış adada antik kentine varılıyor.
görsel
buradan eğirdir gölüne geçiliyor. eğirdir gölü batı yakasındaki uzun bir yürüyüşün ardından barla dağı'nın doğu eteklerinden eğirdir'in karşı yakasına geçilerek, yalvaç'taki Pisidia Antiokheia'da bu zorlu rota son buluyor.
görsel
ha bu arada, ben tabi ki bu yolun tamamını yürümedim. yol güzergahında bulunan antik kentlerin ve milli parkların tamamına gittim ama arabayla, tazı kanyonu ve köprüçay'da biraz yürüdüm ama. st paul yolunda yürümemiş olmuyorum yani.
yürümeseniz de bu harika yerleri siz de gezin, tavsiye ederim...
ek:
(bkz: likya yolu/#40361676)
(bkz: tazı kanyonu/#41968965)
(bkz: eğirdir yeşilada/#42011644)
#tarih
#coğrafya
#gezi
#arkeoloji
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar