bugün

sahih buhari 1553 no lu hadis

Yine karşıma çıktı. Açıkcası muhammed hazretlerinin aişe ile kaç yaşında evlendiği çok da umurum değil benim için mesele değil, çünkü muhammed de bir araptı ve bedevi kültürünü taşıyordu. Bu o zamanlar için gayet normaldir ki bu Muhammed'e özel bir şey değil benzer şekilde Halife Ömer de ümmü gülsümle 10-11 yaşında , ALi'nin istememesine: "o daha küçük, başkasıyla nişanlı" demesine rağmen evlenmiştir.

Fakat burada dikkat çekmek istediğim husus şu: dinler modernizme karşı çırpınıyor resmen. Çocuk evliliklleri artık eskisi gibi hoş görülmediği için, müslümanlar da bu amansız çehreyi zorlama sokuşturmalar, yorumlarla değişttirmeye çalışıyor ama olmuyor. Her konuda, sadece bu değil.

Gelelim meseleye: burada "hadis ne?" diye tartışmayacağım, konunun lafzı "sahih buhari hadis" diye geçiyor.

http://www.nur.org/tr/isl...uhari_Hadis_No_1553_41862

Mesela şu klasik savunmaya " o dönemde kızların yaşları adetten sonra sayılıyordu 9+9=18 o yüzden" bakalım:
ama sadece "9 yaşında idim" kısmına değil sonrasındaki önemli noktaya bakalım "... Bir kere ben, arkadaşlarımla berâber salıncakta oynarken annem Ümmü Rumân bana doğru geldi..." buraya dikkat!! Şimdi sizlere bir şey sormak istiyorum, 17-19 yaşındaki bir kız salıncakta arkadaşlarıyla mı oynuyormuş?. Hem de müslümanların en büyük savunması "arap yarım adasında kızlar erken olgunlaşıyor (hem bedensel hem zihni olarak)" derken, 17 19 yaşındaki bir kızın salıncakta arkadaşlarıyla oynaması çok çelişkili. Belli ki oyun çağındaki bir çocuk.

Sadece bu rivayetle de sınırlı değil, benzer rivayetlere de bakarsanız "tahtravelli oynuyorduk, bebeklerle oynuyorduk " vb. ifadeleri göreceksiniz.

Bu ve diğer banal savunmalar ve kırıtmalara artık bazı vicdanlı müslümanların canına tak etmiş, bu saçmalıklara tahammül edememiş ve aişe'nin 9 yaşında evlendiğine dair makale bile yazmışlardır:
http://www.islamiarastirm...d/pdf/69fe88bcd083903.pdf

Yukarıda verdiğim makalede çok önemli bir şey söylemiş hoca: "oryantalistlerin tepkisinden korktukları için..." yani diyor ki "sırf islamı şirin göstermek adına, batıya sevdirmek adına, dünya kamuoyunun dikkkatini çekmemek adına "islamdan , peygamberinizden" utanmayın, şirin göstermeye çalışmayın, kırıtmayın" diyor.

Bu sadece bu mesele ile ilgili değil, "kadının yöneticiliği, şahitliliğin geçerliliği, toplumdaki konumu, miras hakkkı" gibi bir çok konuda müslümanlar modernizmin ve laikliğin kaynaklarını kulllanarak bunları islama yamamaya çalışıp "gerçek islam bbu deyil" modunda geziyorlar. hadi bakalım hayırlı namazlar.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar