bugün

ahmet hakan

bak şimdi.....

siyasetçilerin üzerine tv programlarında gidilmesi iyi bir şey. Çünkü karşındaki kişiyi köşeye sıkıştırdığında anlarsın iyi siyasetçi mi değil mi. hatta bazen gazetecinin karşısındaki siyasetçiye zor sorular sorması, o siyasetçiye bile yarayabilir. o soruları güzelce bertaraf edebilirse, ekran karşısındaki insanların saygısını daha bir kazanır. o yüzden ben sevdiğim ve desteklediğim siyasetçilerin yandaş gazetecilerin karşısına çıkmasından memnuniyet duyarım.

ama....

zor soru sormak farklıdır, karşı tarafı itibarsızlaştırmaya çalışmak farklıdır.

şu "yunan" meselesinin halkta hiçbir karşılığı yok. hiçbir chpli "ekrem başkana yunanlı demişler, artık oy vermeyeceğim" demez, hiçbir akpli de "ekrem imamoğluna yunanlı demişler, tam oy verecektim de vaz geçtim" demez. bu siyasi argüman üretemeyen insanların işi sulandırmasıdır. zamanında abdullah gül'e ermeni, Rte'ye de gürcü dediler. eeee? bu halkta bir karşılık buldu mu? bir antipatiye sebep oldu mu? hayır.

e bu meseleyi bu kadar uzatmanın sebebi ne? adam kendisi hakkında siyaset dışı bütün laf dalaşlarına katılmak zorunda mı? buna mecbur mu? Ben de diyorum ki binali yıldırım arjantinlidir. hadi bunu internette yayalım ve binali yıldırım "bakın arkadaşlar ben arjantinli değilim" diye açıklama yapsın. bu mantıklı mı?

yani ahmet hakan, bu yaptığınız akit gazetecilerine yakışmaz. istanbul'un o kadar derdi var. siz belediye başkan adayına ne soruyorsunuz? "size yunanlı diyenlere neden cevap vermediniz?" gerçekten gazetecilik anlayışınız bu mu? ve bunu yarım saat devam ettirdiniz. adam "konuyu değiştirelim isterseniz, ekonomiden konuşalım" dedi. siz hala "yunan" mevzusundasınız. ayıp ulan. mesleğinize de mi saygınız yok?
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar