bugün

galatasaray

Başkan'ımız Mustafa Cengiz'in Açıklamaları..

Mustafa Cengiz: "Daha önceki iki haftayı da eklersek çok büyük bir algı yapılıyor Galatasaray'a karşı. Bu algı yönetimi Galatasaray'ın şanlı şampiyonluk yürüyüşünü kötülemek, ayrıştırmak temelli. Bunun tam tersine camiamızda bir kenetlenme yürüyüşüne doğru evrilmesini görüyorum."

"Galatasaray kenetlendiği, bir araya geldiği için 8 puan geriden buraya geldi. Galatasaray, en kötü durumda şampiyonluk yürüşünü asla bırakmadı. Bizim yürüyüşümüz, onurlu bir yürüyüştür, şerefli bir yürüyüştür."

"Şampiyonluğa yürüyen takımlar, oyun içine bir hile katmamış ise onun şampiyonluğunu kutlamak gerekir. Biz şu anda her alanda lideriz. Sadece sportif anlamda değil, mali anlamda da. UEFA kriterlerinde de lideriz. Her iki kupada da yürüyoruz."

"Çok kötü duyumlar alıyoruz. Bu duyumlardan çok rahatsızız. Bunların olmamasını diliyoruz. Biz sporun barış, dostluk, kardeşlik içinde ölümüne bir yarış olmasını diliyoruz. Galatasaray bu karakterdedir. Asla bir hileye tenezzül etmeyiz."

"Maalesef o hale getirdiler ki, hiçbir galibiyetimize bir tebrik ve teşekkür yok. Ne yönetime, ne teknik heyete, ne de sahada ayağını bırakan oyuncularımıza bir tebrik yok, geçmiş olsun bile yok bazı çevreler tarafından."

"Zamanında biz VAR kayıtları incelensin dediğimiz için, ben 150 gün ceza aldım. Teknik direktörümüz 10 maç ceza aldı. Buna rağmen bu yürüyüşe devam ettik. Bize bu gücü veren camiamızdır. Ancak, neden algı operasyonları yapılıyor?"

"Karar verici mekanizmalara özellikle sesleniyorum. Lütfen oynayacağımız maçları önceden belirlemesinler. Maça önceden şu ya da bu nedenle önceden etki etmesinler."

"Galatasaray aleyhine yapılan hatalar, lehine yapılanların kat kat üstünde."

"Eğer koruyup kollasalardı ben 150 gün, teknik direktörüm 10 maç, futbolcularım haftalarca ceza almazdı. Lütfen objektif olalım, kitleleri ayrıştırıcı, camiaları birbirine düşürücü cümleler kullanmayalım."

"Yok taçtan yedik, yok oradan yedik dediğinizde olayı çok basitleştirirsiniz. Geçen de bize yapılan aynı taç hataları kendilerine yapıldığında bunu yapmamasını dileriz. Türkiye Ligi'nde 20 yıldan bu yana kayıt altındadır bütün maçlar."

"Hakemler de insandır, hata yapabilir diye bildiri yayınlatıp, telefon edip bunu diğer kulüplerin yayınlaması için zorlarsan, sonra dönüp o bildiriyi okuman lazım. Bunu Galatasaray'a karşı kutsal cephe gibi yapmaya çalışırsan, o yaptığın eylem sana döner."
© copyright 2005 - 2026