bugün

brexit

Dün akşam avam kamarası'nda oylamaya açılan theresa may'in anlaşması 202'ye karşı 432 oyla yerle bir oldu.

Hemen peşinden iskoçya'dan bağımsızlık referandumu sesi geldi. kuzey irlanda'da da durum kritik çünkü herkes hayırlı cuma anlaşması'ndan önceki şiddet dolu günlere dönüşün korkusunu yaşıyor.

ingiliz hükümeti kafası kesilmiş tavuğa döndü. Bir yanda dünya ticaret örgütü kurallarıyla hard brexit isteyenler, bir yanda anlaşmalı boşanma diyenler, bir yanda ikinci Brexit referandumu diyenler, beri yanda avrupa birliği'nde kalalım diyenler...

Hayır, işin garip yanı 46,5 milyon seçmenden yalnızca 17,4 milyonu Brexit lehine oy vermişti. işin salaklığı da burada zaten. Yüzlerce yıldır, bürokratik gelenekleri sayesinde, her uluslararası anlaşmadan kârlı çıkan birleşik krallık, zararlı çıkacağını herkesin bildiği Brexit'i niye oylattı? nigel Farage denen ingiliz malı popülist ve merkez sağı kaybetmekten korkan Theresa may denen lüzumsuz yüzünden. tabiî bir de boris Johnson sığırı var. Farage ile may'in gayrimeşru çocuğu gibi; hem popülist hem beceriksiz.

kraliçe Elizabeth'in ne yapacağını merak ediyorum. Kadının babadan kalma mirasını üç gerzek ve onların yalanlarına kanan 17,4 milyon mal piç ettiler.