bugün

the protector

(bkz: hakan muhafız)
tüm bölümlerini az evvel izleyip bitirdiğim dizidir.
1. sezon başarılı diyebilirim. Oyuncu kalitesi, ana cast gayet iyi ama figüranlar berbat. Ancak standart türk dizisi havasından çok uzak ve kaliteli bir yapım.
Her bölümün senaryosu başka bir yazarın kaleminden çıkmış ve toplamda 3 yönetmenin çektiği bir yapım olmasına rağmen, konu bütünlüğü gayet başarılı bulduğumu belirtmem lazım.
Netflix'in yabancı yapımları arasındaki ilk türk yapımı olması da ayrıca hoşuma gitti. Ne menem bir şey oldu acaba diye başlayıp, 10 bölümlük sezonu tek nefeste bitirdiğime göre kötü demek haksızlık olur di mi ama ?
Bundan sonrası SPOiLER içeriyor izlemeyen okumasın...

--spoiler--
Öncelikle sarnıç ve oradaki detaylara bayıldım. Ancak muhafız ile ölümsüz'ün düşmanlığı tam olarak izleyiciye geçmiyor, son 2 bölümde oturun masaya anlaşın amk, herkes mutlu mesut hayatına devam etsin dedim.
--spoiler--

--spoiler--
olaylar istanbul'da geçtiği için birçok mekan seçimi, harika olmuş. Galata'nın ordaki sahneler muazzamdı.
--spoiler--

--spoiler--
2. sezon çok daha aksiyonlu olacağa benziyor. içimden bir ses Hakan'la Faysal kankito olacak, diğer 5 arkadaşa karşı takılacaklar diyor...keşke öyle olsa...
--spoiler--

--spoiler--
hakan'la leyla'nın sevişme sahnesine senkron şekilde zeynep'in dövüş sahnesinin olduğu kısma bayıldım. o bölümün yönetmeni her kimse mükemmel iş çıkartmış.
--spoiler--