bugün

ergenekonu tersten dusunmek

1950'den sonrasının karşı devrim olduğunu, demokrat parti ile başlayan " demokratik" sürecin, atatürk devrimlerine karşı, karşı devrim niteliğinde olduğunu siyasetle ilgilenen herkes bilir. günümüze geldiğimizde ergenekon terör örgütü adında bir örgütün var olduğu ortaya atıldı. savcısı zekeriya öz'ün eşinin karaçarşaflı olması ve daha önceleri fethullah gülen'ile yakın ilişkileri olduğunu su yüzüne çıktı. faili meçhul tüm cinayetler, hatta pkk'nın varlığı ve fatih ürek bile bu örgüt içinde gösterildi. ergenekon terör örgütünün susurlukla olan bağlantısı ve yargı, ordu, medya ve eğitim gibi çeşitli dallara sarktığı söylendi. şimdi ben bunun aynısını tersten düşündüğümde aslında çok anlamlı sonuçlara rastlıyorum. deniz baykal boşu boşuna demedi artık kadrolaşma bitti kuşatma dönemi başladı diye. bir kaç nokta dikatimi çekmekte bu konuda..

siyasi kanadı belli rte, abdullah gül, dmm fırat...

medya kanadı, fehmi koru, mümtazer türköne, ahmet altan, yasemin çongar, mehmet altan, şamil tayyar, mehmet metiner, ufuk uras... vakit, taraf, sabah, ...

yargı kanadı zekeriya öz, sacit adalı, haşim kılıç ...

askeri kanadı, hilmi özkök...

emniyet kanadı, ramazan akyürek...

eğitim kanadı, yusuf ziya özcan, rıza ayhan, fethullahçı dershaneler, okullar...

medya kanadı zahid akman, kanal 7, samanyolu tv...

dış ilişkiler kanadı tuncay güney...

örnekler çoğaltılabilir.
ancak böyle bir oluşumun varlığı ve türkiye'yi kuşatmış bir oluşumun varlığı açık. o kadar organize işliyor ki süreç, adalet bakanlığı zekeriya öz hakkında soruşturma açılmasına izin vermiyor ya da bakıyorsunuz çiller döneminde ülkücü olanlar bugün demokrasiden bahsetmekte. bunun gibi daha bir çok şey.. evet kuşatılmış durumdayız. halktan gücünü alan bu oluşum araya "din" kavramını koyduğu için halk da sağlıklı düşünemiyor, ne kadar aç olsa da fakir olsa da bunları destekliyor.

not : bu entry bilgi edinildikçe editlenecektir.