bugün

bitik insan modeli

başlıca özellikleri şunlardır:
1) gözüne hiçbir şey batmaz(dünyada bir bitki kadar temassız hayat yaşar, düşen çöpü almak, biten tuvalet kağıdını değiştirmek, kirlenen halıyı süpürmek yahut daha genelinden düzen içinde oturmamış şeyleri, yanlış giden şeyleri doğrultmak gibi bir felsefesi yoktur)

2) vizyonsuzdur. hayal kurma anlayışı güzel bir evim olsa, pahalı arabalara binsem, süper bir sevgilim olsa gibi bayağılıktan ibarettir. bi üst seviyesi küçük bir mekan açmak, ufak kazançlara tamah etmek ve hatta memur olmaya çalışmaktır)

3) karar alma mekanizması ilkeldir. kararları büyük ihtimalle günü kurtarmaya yöneliktir. nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilme durumu açıkça gözlemlenebilir. diğer versiyonu kararsızlıktır. bu da yine hem pastam dursun hem karnım doysun anlayışı, kültürsüzlük, niteliksizlik, özenme-gelenek çatışması ve özgüvensizlik içeren bir süreçtir.

4) başkalarının yapıp ettiği şeylere müthiş bir özenti duyar ve kendisi de yapmaya çalışır ancak alt metne sahip değildir. kitap kafede elit takılmak ister ama kitap okuma anlayışı en son okuduğu sıradan basit tarih, gerilim veya romantik roman türleri olduğu için sıkılır bu mekanda. saç uzatmak ister ancak aile baskısını da hisseder. dolayısıyla memlekete gidince okul zamanı uzattığı saçlara elveda der. boş vakti çoktur ama kişisel gelişim hiçbir şey yapmaz başkasının kişisel gelişimini gördüğünde önce eleştirir fakat içinden kıskanır. parasını aptalca pek çok şeye harcar sonra pişman olur, eline para geçtiğinde yine israf eder.

5)arkadaş ilişkilerinde konuşur fakat çoğunlukla boş konuşur, mesajlaşmaları ağır bir klasik kadar yorucudur çünkü öylesine sıradandır ki hergün aynı şeylerden bahsedildiğini bilmek işten bile değil. kültür anlayışı meşhur bir yere gidip keko gibi gezmektir, futbol-siyaset-kadınlar üçgeni veya dedikodu-erkekler-kendini pohpohlatmak üçgeni arasında köhnemiş kafe masalarında latte içmektir.

etrafımızda gerçekten çok bitik insan var. bunlar uzun bir terapi ve yüklemeden sonra kurtulabilirler. ne yazık ki gerekli önem verilmemektedir. gözlemlediğim tüm bu niteliksizlikler çok yakın çevremde neredeyse hergün yaşadığım dramlardır. dolayısıyla egoist ve alaycıyımdır. napalım ödeşiyoruz.
güncel Önemli Başlıklar