bugün

bu çağda hala komünist olan insan

bak inanmayacaksınız şimdi ama gericidir bu adam. harbi gericidir hem de. marksizmin tarih sayfaları arasında yerini aldığını göremeyecek kadar kör olmuştur. evrim mevrim yalan olmuştur hacı. bunu dahi göremez. nerede lan bu marksizmin durağan olmaması, sürekli evrilmesi? hala aynı masallar anlatılıyor? nerede bu zalım diyalektik? nerede tez? nerede antitez? nerede sentez? karl marx öleliberi aynı sayıklamalar devam ediyo. bir de bu marksistler kemalistleri gerici bulmuyor mu sanki kendileri farklı bir boklarmış gibi...

komünist olmanın ölçütleri nedir? her "ben komünistim" diyen komünist midir? bir insan ben komünistim diyorsa bunun içini nasıl doldurmalıdır? komünist olmanın gerekleri nelerdir mesela? ben bir komünist olabilir miyim? ben komünistim bak şimdi, iyi bak. akp ülkeyi satıyor demem gerekli. kemal unakıtan'a edebilecek biri fransızca olmak üzere en az üç küfürü trak gelmeden ardı ardına saydırabilmeliyim. ateist olmasam da ateist takılıp inananlardan daha zeki olduğumu öne sürmeliyim her platformda. çok kitap okuyormuş izlenimi verip malumatfuruşluk yapmalıyım örneğin. nette sidik yarıştırmalıyım en basitinden. hiçbir şey yapamıyorsam aptal bakınız verebilmeliyim.

lan olm nasıl işçinin, köylünün, emekçinin yanında olmak bu? sabahtan akşama kadar aşağıladığınız, hor gördüğünüz adamların yanındasınız göya. işiniz gücünüz "devrim" adına cinayetler işleyenleri yad etmek. günde 15 ytl yevmıye için şu yanar sıcakta 15 saat çalışanlar için ne yaptınız kösükler? siz ne bilirsiniz oğlum işçiliği? bu halkın inançlarıyla, moral değerleriyle daşşak geçiyorsunuz. halk nerede bir komünist görse suratına tükürecek hale gelmiş. bırakın bab! söylediğiniz martavallara, romantik, sloganvari düzeyi geçemeyen propagandist yaklaşımlara kendiniz bile inanmıyorsunuz ama serde delikanlılığa bok sürdürmemek var.

işçi sınıfı iktidar olacakmış da bilmem ne! bırak hocam ya. koca bir ülke işçilere, köylülere cahil cühela takımına bırakılır mı? bırakılmaz tabi? sovyetleri işçiler mi yönetiyordu? nahHHH! yine okumuş, yazmış burjuva ailelerinin kendini komünist sanan aydınları yönetecek. yoksa bizim muhtar ne anlar uluslararası hukuktan, diplomasiden? birileri zengin olacağına ülkeyi yöneten polit büro dışında herkes fakir olsun. al sana mis gibi komünizm.

en kafamın almadığı şey de beni mazur görün proleterya diktatörlüğü bab. komünizm insanlara cenneti vaadediyor. ama öncesinde diktatoryanın zulmunü öngörüyor bu cennete ulaşmak için. şimdi birkaç ukala çıksın desin sen bi tek stalin'i eleştiriyorsun, komünizm adına bi tek sovyetleri bellemişsin falan desin? nereye bakacaz peki kösük? başka komünizm deneyimimi var? bi git allasen ya!!! kitabi şeylerden bahsedecekler bana şimdi. ulan doktrine geldi mi uzun uzadıya yazması kolay. ona kalacaksa liberalizm de çok manyak ama işte görüyoruz sikti dünyanın belasını yüz yılda. siyaseti, ideolojiyi hayattan besleyeceksiniz kardeşim! 20. yüzyılın başlarından değil!

öte yandan karşı güruh daha da salak. karl marx gibi bir bilim insanının karşısına harun yahya gibi bir meczubu çıkarmaya çalışıyorlar. hepsi saçma salak delillerle baskın çıkmaya çalışan kafasızlar ordusu. harun yahya kim lan? burada karl marx gibi bir dönem dünya siyasetine damgasını vurmuş bir filozoftan bahsediyorum. harun kim? sakalları marx'tan daha muntazam sadece o kadar. marx'tan tek yetkin tarafı bu adamın. buna sığınmışsınız ya yazıklar olsun. komünistler ne kadar hor görse, küfretse azdır size... hadi şimdi koşun aptal bakınız verin de eğlenelim biraz.