kor

yönetmen zeki demirkubuz un 2016 yapımlı son filmidir. diğer filmlerinin aksine fazla durağan ve 145 dak gibi oldukça uzun bir süreye sahiptir. demirkubuz filmlerinin olmazsa olmazı aldatan kadın (aslıhan gürbüz) ve vazgeçemeyen aşığı veya aşıkları. (taner birsel ve caner cindoruk)

film kötü değil bilakis özellikle caner cindoruk un oyunculuğu çok iyi. filmde zeki demirkubuz un tarzını en iyi yansıtabilen bir tek cemal karakteridir fikrimce. diğer iki karakter alıştığımız bildiğimiz karakterlerin aksine daha sakin. oldukça cesur sahneleri olan emine karakteri, festivallerde en iyi kadın oyuncu adayı keza. taner birsel (ziya) nuri bilge ceylan ile birlikte her iki duayen yönetmenimizin de gedikli oyuncusu zaten. filmdeki ziya karakterinden kaynaklı mıdır bilmem film daha çok nuri bilge ceylan tarzı bir film olmuş. öyleki cemal in filme dahil olduğu sahneye kadar bilmesem nbc filmi diye izlerdim.

cemal karakterinin psikolojik analizini çok başarılı bulmakla birlikte, yönetmenin hala en iyi filmi kader dir fikrimce.