bugün

deadlift

ağırlık kaldırma sporunda favori hareketimdir. favarim olmasındaki sebep elbette gösterdiğim gelişim hızımdır. 1 yıllık sporcu olarak 30 kg ile başladığım deadlift yolculuğumda 1rm 173 kiloya kadar çıktım.

artistlik yapma ve ego kasma faslımı geçtikten sonra gelelim girilen içeriğin faydalı kısımlarına.

deadlift için gerçekten iyi ısınmak gerekir, bacak, bel, omuz ve boyun bölgesi ve bununla beraber core olarak da tabir edilen merkez bölgedeki kasların da ısınmış olması gerekir ki hareketi icra ederken bir kasılma, kramp vs. sakatlık çıkarmasın.

basitçe yerden bir nesneyi kaldırma hareketi olarak düşünülebilir fakat doğru formda yapmadığınız zaman kesinlikle sakatlar. ha bu belki formu bozduğunuz ilk anda olmaz, artık orası biraz şans meselesi.

hareketten tam verim alabilmek ve doğru form ile icra edebilmek için, idmanda 1. veya 2. sırada yapılması gereken bir harekettir. yorgun bir vücut ile kesinlikle deadlift girilmemeli. nispeten yumuşak tabanlı olmayan bir spor ayakkabısı giyilmelidir.

vücudun genel kuvvetini artıran bir egzersizdir. bel bölgesini güçlendirmenin yanı sıra, bacak, merkez ve bütün sırtı* aynı anda çalıştıran cillop gibi bir harekettir. testosteron salımını artırır ve içinizdeki canavarı dışarı salar*.

her gelişmiş medeniyet gibi, deadlift'e gereken önemi verdik ve vereceğiz.