bugün

lionel messi

1987 doğumlu olan, sağlık sorunları sebebiyle zorluk yaşayan fakat, futbola olan sevgisiyle bu sorunları aşan genç ve başarılı futbolcudur. ayrıca real madrid'in geleceğin en büyük yıldız adayı olarak gösterdikleri robinho'ya karşı barcelona'nın mütevazı şekilde sahneye çıkarmış olduğu oyuncudur. barcelona-real madrid maçlarında kim daha üstün tartışmaları yapılırken messi klasını konuşturmuştur*.
ayrıca dünya kupasında da görüldüğü gibi arjantin'li messi son 15dk kala maça girmesine ve sakatlıktan yeni çıkmasına rağmen kendine olan güveni, yeteneği ve tecrübeli futbolcularla oynamanın avantajını kullanması sayesinde bir asist yapmış ve bir de gol atmıştır. diğer taraftan sürekli üstünlük yarışına sokulan brezilyalı robinho'nun da maçın bitimine 15dk kala girmesine rağmen acemiliği, kendinden emin olamayışı ve yaptığı hatalar ortadadır. böylece eğer messi'nin biriyle karşılaştırılması gerekiyorsa yaşına göre değil; yeteneklerine göre değerlendirilmesi gerektiğini herkesin gözleri önüne sermiştir.
ayrıca messi oyuna girerken maradona'nın sevinci görülmeye değerdir..ee ne de olsa maradona messi'yi veliahtı ilan etti..