bugün

x men apocalypse

Genel olarak beklentiler çok üst seviyelerdeydi çünkü potansiyel olarak ortada çok büyük bir konu ve x men evreni vardı.

Konuya ve filme yaklaşım ise tam tersi bir efsane yaratmak yerine parayı toplayıp gidelim modundaydı, üzgünüm ancak film maalesef bu doğrultuda yürüdüğünden ciddi anlamda hayal kırıklığı yarattı. En azından bendeki durum bu.

Filmin içeriğine dönersek, başlangıç kısmının, aponun anlatıldığı ve tanıtıldığı kısmın daha uzun ve detaylı olmasını isterdim. Gerçi bu haliylede gayet iyi olduğunu söylemeliyim özellikle aponun yanındaki mutantlar ve pramit çöküntü sahneleri gayet keyif vericiydi.

Başlangıç kısmı dedim ancak filmin hatalarından biride tam olarak bu çünkü çok fazla başlangıç var filmde, yani ben apoyu baz aldım ancak devamında pekçok mutant tanıtılmaya başlandı ve durum sıkıcı hale geldi, zaten serinin öncesinden biliyoruz. Bu kadar uzatılmamalıydı.

Film devamında aslında yine bir tempo ve kalite sundu ki özellikle aponun yapabilecekleri ve mutantlara yeni güçler kazandırmaya başlaması gayet iyiydi bu noktadaki eleştirim aponun yeterince etkili özelliklerinin gösterilmemesi(daha iyi olabilirdi) ve tercih ettiği mutantların çok güçsüz olması. Yinede magneto ve quick ile oldukça başarılı hikayeler ve sahneler sunması derken film iyi bir tempoyla devam etti,

Fakat son bölüm tam bir facia, apo yu satan mutantların neden bunu yaptıklarının anlatılamamaması, apo gibi super güçlü bir mutant için küresel bir pozisyon alınmayıp 3-5 mutantla işi çözmeye çalışmaları, son bölümlerdeki sahneler ve atmosfer ile kıyametin insanlar üzerindeki korkusunun yansıtılamaması olsun, her anlamda hayal kırıklığı oldu ve tabii aponun öldürülme sahnesinin bu nedenlerle basit kalmasıda batırmanın tuzu biberi oldu.

Çok iyi başlayıp iyide giden filmi resmen son bölümde harcadılar bitirdiler.

Puanım 7.