bugün

tripoliçe katliamı

yazıya nasıl başlasam, nasıl anlatsam bilemedim.Türklere karşı yapılan tarihteki en büyük kıyımlardan biri.

Tarih 23 eylül 1821'i gösterirken ingiliz ve fransız destekli isyankar yunan ordusu osmanlı imparatorluğu'nun elinde tuttuğu "tripoliçe" şehrine giyip insanlığa sığamayacak bir soykırım yaptılar.Birçok ingiliz kaynağına baktım ölen sivillerin sayısı 30 bine yakınmış.Yani türk kaynaklarında gözüktüğü gibi 10-15 bin arası değil.Hatta yunan komutan 30 binin üzerinde sivil insanı kadın, çocuk demeden kıymışlar.Olay görünenden çok daha kötü.

Bazı işkence biçimlerini okudum kadınlara ve çocuklara yazamam buraya.Orada ölen hiçbir türk insanımız işkenceye uğramadan ölmemiş.
Yunan komutan Teodoros Kolokotroni şöyle demiş:
"Cesetlerin çokluğundan atım şehir duvarlarından saraya kadar toprağa basmadı."

Bu soykırımı neden kimse gündeme getirmiyor?Bu olayı biz yapsak bugün dünyadaki 193 ülke sabah, öğle ve akşam haberlerinde bunların yanında bilimum internet siteleri de türklerin barbarlığını, vahşiliğini anlatırlardı.Peki biz ne yapıyoruz?Neden çıkıp yunan,ingiliz ve fransızların bize karşı yaptığı kıyıma birşey demiyoruz?Neden hiçbir kanal bu olayı açığa çıkarmıyor?

Daha dün şehit olan askerimizi unutuyoruz.şehitlerimiz televizyonlara çıkmıyor.Hatta artık Gazetelerde 3. sayfa haberleri oluyorlar. yıllar önce olanları unutmamız normal tabi!Ne ara cahilliğe özenen, kendi hakkımızı ve değerlerimizi savunmayan bir toplum olduk?

Ölenlerin ruhları şaad olsun.Söyleyecek kelime bulamıyorum.