bugün

taksici

5.26 tl ücretinin 25 kuruşunu özellikle isteyen insan.

Elbette biliyorum ki her taksici abimiz böyle değil. Ancak bu gece yaşadığım atarın anlamsızlığını sözlük vasıtasıyla tüm taksicilere ve 70 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına duyurmak istiyorum.

Bir arkadaşım rahatsızlandı, en yakın acile götürdüm taksiyle. 5 liralık mesafede bir yerdi. Burda sıkıntı yok. iğneyi ilacı aldık çıktık hastaneden. Genellikle hastane önünde taksi olur ama burda yok. Bir durak levhası var, aradık taksi çağırdık. Yaklaşık 10 dakika taksi bekledik. bu süreçte başka bi taksici geldi yakınsa götüreyim dedi, yok biz telefon ettik gelir zaten hemen dedik. Abimize ayıp olmasın dedik. Neyse sonra beklenen taksi geldi ve arkadaşımı evine bıraktım. Taksimetrede son gördüğüm rakam 4.99du. Cüzdana bakarken 5.26 olmuş namussuz. 5 lira uzattım tam inicem,5.25 tuttu dedi abi bütün nemrutluğuyla. Kusura bakma abi görmemişim dedim 25 Kr verdim ve indik.

Şimdi abi, ben senin derdini biliyorum. Taa duraktan buraya 5 lira için mi geldik diyosun, sıram geçti 5 lirayla diyosun. Sen de haklısın. Ama şunu da bi düşün; gecenin 3ünde keyfimizden mi 5 liralık yolu yürümedik de senin sıranı 5 lirayla geçiştirdik? Hastaneden çıktık la hastane! Yürüyebilse zaten yürürdük ki seni beklemek yerine yürüseydik çoktan varmıştık. Velhasıl, derdinin 25 kr olmadığını biliyor, müşterilerini nerden aldığına dikkat etmeni temenni ediyorum.

Hayırlı işler.