bugün

ankara üniversitesi veteriner fakültesi

17-18 Nisan 2007 tarihlerinde Brüksel'de toplanan, EAEVE (European Association of Establishments for Veterinary Education - Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği) ve FVE (Federation of Veterinarians of Europe - Avrupa Veterinerler Federasyonu) üyeleri tarafından oluşturulan JEC (Joint Education Committee - Ortak Eğitim Komisyonu) tarafından kurumsal anlamda akredite edilmiş bir fakultedir.

Bunun anlami nedir peki? Oncelikle sayin dekanimizin masasinda veteriner hekimligin anlemi, ankara universitesi bayragi yanina EAEVE nin ambleminin de bulundugu kucuk beyaz bir bayrak eklenmistir. Ayrica mezun olan ogrencilerin mezuniyet belgeleri veya diplomalari uzerinde de artik ayni logo vardir.

Bunun yaninda 2007 yilindan itibaren Ankara Universitesi Veteriner mezunlari EAEVE'ye bagli fakultelerde, gerekli kosullarin saglanmasi halinde, phd egitimi alma hakki kazanmistir. (Bu haktan ilk yararlanan genc baytarciklarimiz yaban ellerde ezilmekte, herseyden vazgecip ulkeye donme hayalleri kurmaktadir.) Bunun yaninda bu akreditasyon sayesinde A.B. ulkeleri icinde veteriner hekimlerimiz herhangi bir denklik sinavi veya egitimine ihtiyac duymadan ise girebilmek veya klinik acabilmektedir. (Tabi buyuk cogunlugu ingilizce ogrenmeyi angarya olarak goren, pazarlama ve insan iliskilerinin veteriner hekimlikle alakasini anlayamayan, meslegini "gunde 5-6 suni tohumlama yapar, 1-2 dogum yaptirir, 3-5 de ilac sattim mi 3 aya kalmaz laptopu alirim." olarak goren sevgili meslektaslarimin avrupada rekabet etmesi ne derece mumkun o tartismali tabi ki.)

Edit:Bu akreditasyon dogal olarak abd'yi icermemektedir. Cunku pek sevgili amerikalilar avrupada yapilan master of art yada phd'leri kendi ulkelerinde gecerli saymamaktadir. (Sanirim ingiltere ve iskocyadaki veteriner fakulteleri bu genellemeye dahil degiller) Amerikaya gitmek istiyorsaniz ister istemez orada diplomanizin denkligi icin ek dersler almak zorundasiniz.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar