bugün

doktora tezi

ders donemi ve yeterlilik sinavi asamasindan sonra herhangi bir bilim dalinda doktor olmak icin hazirlanan tezdir. doktora tezinde danismanin rolu ve onemi buyuktur. hatta bu konuda guzel bir fikra vardir. bilenler bilir, ben bilmeyenler icin anlatayim.
tavsanin tezi:
bir ormanda agacin ustunde bir tavsan daktilonun basina oturmus durmadan birseyler yaziyormus. yoldan gecen bir kurt tavsani gormus ve ne yaptigini sormus. tavsan doktora tezi yazdigini soylemis kurta. kurt ise hangi konuda doktora tezi yazdigini sormus. tavsan cevaben tavsanlarin kurtlari yemesi uzerine doktora tezi yazdigini soylemis. kurt basmis kahkahayi ve bunun asla mumkun olmayacagini soylemis. tavsan kurta isterse yukari gelip tezi konusunda kendisini ikna edebilecegini soylemis ve kurt yukari cikmis.
ertesi gun ayni sahne tekrarlanmis. tavsan daktilonun basinda yazmaya devam ederken asagidan bu sefer tilki geciyormus. tilki tavsana ne yaptigini sormus. tavsan doktora tezi yazdigini ve konusunun tavsanlarin tilkileri yemesi oldugunu soylemis. haliyle tilki inanmamis tavsana ve gulmus. tavsan tezi konusunda ikna olmasi icin tilkiye yukari gelmesini soylemis.
aradan yarim saat gecmis ve yukarida ortaya cikan sahne; bir tarafta kurtun kemikleri, diger tarafta tilkinin kemikleri, diger tarafta ise kurdanla dislerinin temizleyen bir aslan.
velhasili kelam, tavsanin doktora tez danismani aslanmis. buradan cikaracagimiz sonuc ise, onemli olan tez konusu degil tez danismanidir. tez danismaniniz ne kadar guclu ve ne kadar size destek oluyorsa, siz de doktora tezinizde o kadar basarili olursunuz.
güncel Önemli Başlıklar