bugün
- keşke geri dönse dediğiniz yazarlar16
- sözlükteki ilişki skandalı20
- arkadaşlar ben ölsem üzülür müsünüz11
- çok kötü ve kırgın hissettiğinizde ne yapıyorsunuz14
- keko bir erkek tarafından sevilmek20
- sözlüğün en yakışıklı erkek yazarı31
- gilded'in iyi bir insan olduğu gerçeği8
- dişçi olmak ergen olmaya engel mi9
- diamond bosphorus denince akla gelenler39
- her şey yolundaysa ve mutluysanız ne yapıyorsunuz5
- gece sohbet edilecek meslek grupları4
- uludağ sözlükte birbirleriyle çıkan yazarlar10
- müge anlı ve esra erol gittikten sonra atv8
- tenha bir bar bulup barmenle sohbet etmek4
- hay senin 31 vardı öldü mü5
- şu an sahip olduğunuz sosyal uygulamalar3
- en iyi kadir inanır filmi9
- para mı saygınlık mı6
- sözlüğün ne güzel kız yazarı12
- bana onu sormayin32
- yogartiksen15
- karton toplayan piç2
- gece vakti 5 tane sigaranın kalması3
- iyi geceler8
- gitse de rahat bir nefes alsak dediğiniz yazarlar2
- kim milyoner olmak ister3
- aşkın güzellikle alakasının olmaması5
- gelinim mutfakta final yaptıktan sonra kanal d4
- şato görmemiş yuzırlar3
- yazarların ilk arabası10
- filistin54
- joseph shomolo kuschca8
- şu antipanik'in ilgisini verin artık lütfen29
- hımm ok5
- güldür güldür show final yaptıktan sonra show tv3
- ne kadar yaşlısın22
- kezban kızın kezban olduğunun farkında olmaması4
- bugün gelen kitaplar3
- blackberry4
- yeter serdar videosundaki adamın iyi sevişmesi4
- gecenin bir saati özel numarayla arayan sapık4
- insanlar hayatlarında her şeyi yaşayabilir2
- koyun eti4
- en sevdiğiniz seks pozisyonu nedir anketi7
- gecenin 01 30 unda keman çalan komşu3
- macron adamdır14
- sophie dee'nin memeleri5
- brownie kola ikilisi4
- pazar akşamı gelen iç daralmasının başlaması5
- uludağ sözlük yönetimini protesto ediyoruz7
sosyalizm ile hala karıştırılmaktadır.
komünizm bir devlet yönetim biçimi değildir. sosyalizm bir yönetim biçimi ve tüm dünya devletlerinin mutlak, tek bir sosyalist düzen içerisinde bulunduğu duruma (yani tüm devletlerin sosyalist olduğu, aslında ortada devletin falan kalmadığı) komünizm adı verilir.
ek olarak...
"insan doğası" argümanı üzerinden eleştirilirken, temel metinlerine referans verilmeyi hak edebilecek önemde bir ideolojik formasyon.
yalpalayan cümlelerle "insan doğası" şöyledir böyledir demek, orta okul yıllarını hatırlatan bir hafiflik. orta okul kalibresine göre sempatiktir ama üniversite düzeyinde eğitim almış olması muhtemel insanlarda kıyasıya sırıtıyor.
antropoloji diye bir disiplin var değil mi, var. eh, yüz elli yılda muazzam bir tecrübesi ve birikimi olan marxist ekol sizin kadar düşünmüştür herhalde değil mi bu konuda, bir zahmet.
"eheheueeu, lan bu marxistler hiç akıl etmemişler, insan paylaşmayı istemez. hep daha çok ister. insan doğası bu. çürüttüm lan. hiç düşünmemişler salaklar" 'parlaklığında' yorumlarla marxizm'in yapısal ve konjonktirel sıkıntıları dillendirilmiş olmaz. bana kalırsa bunun sıfatı 'eleştiri' de olmaz. peki hedef ne? birilerine laf sokmaya uğraşıyorlar sanırım sözlükte, ondan. artık her kimse.
bu kalibrede yorumlara kalsak, zaten "insan doğası"na aykırılığın sonu yok: eşcinsellik insan doğasına aykırı, dev metropollerde yaşamak insan doğasına aykırı, tek eşlilik insan doğasına aykırı, her sikmek istediğini sikmiyor olmak insan doğasına aykırı...
doğa, doğa, doğa...
bu konu hakkında daha geniş bir bilgi için:
ekonomik ve felsefi el yazmaları
feuerbach üzerine tezler
kapital cilt 1
komünizm bir devlet yönetim biçimi değildir. sosyalizm bir yönetim biçimi ve tüm dünya devletlerinin mutlak, tek bir sosyalist düzen içerisinde bulunduğu duruma (yani tüm devletlerin sosyalist olduğu, aslında ortada devletin falan kalmadığı) komünizm adı verilir.
ek olarak...
"insan doğası" argümanı üzerinden eleştirilirken, temel metinlerine referans verilmeyi hak edebilecek önemde bir ideolojik formasyon.
yalpalayan cümlelerle "insan doğası" şöyledir böyledir demek, orta okul yıllarını hatırlatan bir hafiflik. orta okul kalibresine göre sempatiktir ama üniversite düzeyinde eğitim almış olması muhtemel insanlarda kıyasıya sırıtıyor.
antropoloji diye bir disiplin var değil mi, var. eh, yüz elli yılda muazzam bir tecrübesi ve birikimi olan marxist ekol sizin kadar düşünmüştür herhalde değil mi bu konuda, bir zahmet.
"eheheueeu, lan bu marxistler hiç akıl etmemişler, insan paylaşmayı istemez. hep daha çok ister. insan doğası bu. çürüttüm lan. hiç düşünmemişler salaklar" 'parlaklığında' yorumlarla marxizm'in yapısal ve konjonktirel sıkıntıları dillendirilmiş olmaz. bana kalırsa bunun sıfatı 'eleştiri' de olmaz. peki hedef ne? birilerine laf sokmaya uğraşıyorlar sanırım sözlükte, ondan. artık her kimse.
bu kalibrede yorumlara kalsak, zaten "insan doğası"na aykırılığın sonu yok: eşcinsellik insan doğasına aykırı, dev metropollerde yaşamak insan doğasına aykırı, tek eşlilik insan doğasına aykırı, her sikmek istediğini sikmiyor olmak insan doğasına aykırı...
doğa, doğa, doğa...
bu konu hakkında daha geniş bir bilgi için:
ekonomik ve felsefi el yazmaları
feuerbach üzerine tezler
kapital cilt 1
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar