bugün

fallout 3

Her Windows ile çalışan oyun. içinden bir iki kod değiştirmek gerekiyor. Yazdığınızda zaten görürsünüz ne olduğunu. Birde tavsiyem nexusmod da çıkmış genel sorun temizleyen 200 mb lık unofficial patch var, onu da kurun. Steam sürümünde çoğu problemi ortadan kaldırıyor.

Biraz uyuzdur oyunun kendileri, steam arayüzü fala açılmıyor, ona da çözüm bende. Oyunun launcherından ayarları yaptıktan sonra launcher a yeni ad verin, fallout3.exe dosyasını kopyalayıp falloutlauncher.exe yapın tekrar dizine atın. Steam arayüzü mevzusu da bu şekilde aşılıyor. Ancak alt+tab kombinasyonu çalışmıyor.

Onun dışında atmosfer olarak fena olmayan bir oyun. Post Apokaliptik hikayelerle aram çok iyidir. Bu oyun çok iyi başlasa da sonradan ufak ufak içimde o ilk an olan hazzı aldı bitirdi. Bethesda nin oyunlarında genel olarak şu sorun var. Basic dinamikleri gösteriyor, sonrasında salıyor doğaya ne yaparsan yap diye. Öğrenene kadar acı çekiyorsun. Hala bilmediğim bir sürü şey var. Normalde çok sevmem ama antrenman falan diye bir tur yaptıraydın bari. Silah tamir edeceğim, nasıl olur bilmiyorum hala. Her neyse.

Oyunun bence açık dünya olması senaryosunun etkisini oldukça düşürebiliyor. Misal Skyrim. Açık dünya olarak güzel fakat ana senaryo tarafında bence çok düşük bir oyundu. Niye, ben bir işi yaparken başka işlerle o kadar gereksiz meşgul oldum ki... Fallout da da aynı hissi yaşadım. Ana senaryo ne olacak hala anlamış değilim çok saçma sapan gidiyor. Babasının peşinden koşup duruyorum. Diyebilirsiniz çok başındasın daha da, abi bir yerden başka bir yere gitmek o kadar büyük işkence ki.. Şehrin üst kısımda zaten çoğu gidiş yolu kapalı. Metro dan gidiyorsunuz, onlar da karışık. Dedim ki bu kez sadece ana senaryoyu bitireyim öyle devam edeyim, yok arkadaş olmuyor. Oyunun hikayesini takip etmeye çalışsam da o aralık o kadar uzun ki herşey uçup gidiyor. Tabi sadece yürüyüp gitseniz bir yere kadar. Yürürken hop raider sürüsü çıktı kapış. Hop mutantlar geldi kapış yada kaç... Ne oldu ne gitti takip etmektense canımın derdine düşüyorum. Çok kötü bir his. Bu arada dikkat ederseniz yürüme diyorum hep. Oyunda koşma mekaniği yok. Yollar zaten uzak, birde yürüyünce hepten sinir basıyor. Şehirlerin yerleşimine girmiyorum bile daha da saçlarım beyazlıyor. Skyrim bu konuda daha iyiydi,Witcher daki gibi npc yerleşimleri korkunç bana göre. Bu iki oyunda döne döne npc atarım çok.

Umarım oyun senaryoda toparlarda meraklanıp bitiririm bir an önce. Yoksa yandık.
güncel Önemli Başlıklar