bugün
- ispanya'nin terör bitirme formülü17
- akp'nin kürdistan'a hazırlanıyor olma ihtimali9
- devlet bahçeli'nin öcalan'a selam göndermesi32
- ayrı mutfakların insanları8
- izmir'in akp'ye geçmesi12
- sözlükteki aktroller8
- vişneli sarma8
- 0 0 7 abime ayarlayacağım manita3
- 190 boyunda kaslı ve zengin kadın4
- ortak yaşam sergisi insanlar ve insan dostları6
- israil ulusal güvenlik uzmanı uyardı3
- birini unutmak6
- bir kızın şemsiyesinin altına sığınmak3
- parmağıma iğne batması4
- sözlüğün vahşi kelebeği4
- 1 90 esmer kaslı erkek5
- belçika türkiye maçı saat 21 45 te atv de4
- 4 litre piril'in kaç tl olması sorunsalı11
- ay diyen erkek3
- birbirine iyi gelmek6
- aynı anda 3 kadın sevmek3
- cin tarafından özel numaradan aranmak5
- kendin hakkında gereksiz bir bilgi bırak17
- yeğenin hitap şekli2
- 30 yaşına gelip hala kendi evini alamamak7
- sarma8
- ismet biraderin hala koşturmaya başlamaması5
- sabahın köründe işe giden ezik7
- napolyon vs atatürk7
- 2 ekim 2026 fransa italya maçı2
- osmanlı pilavı3
- arkadaşlar yavaş yazın beğenmekten yoruldum2
- trump'ın iran açıklaması10
- 2 ekim 2026 güney kıbrıs ermenistan maçı2
- 3 kere üst üste 31 çekmek16
- ekim4
- göz kanlanması11
- sucuk2
- hoşlanılan sözlük kızının annene çıkması3
- mafya2
- yasin kol'un gözaltına alınması6
- teknede yaşamak3
- nervionun neo osmanlıcı çıkması2
- true'nın iran açıklaması5
- hakkı'ya kaçtım diye kocamın boşanma davası açması2
- kahvenin keyif vermediği anlar2
- günaydın sözlük sakinleri4
- uludede'nin cenaze eventi11
- maun suresi4
- azrail'in hergün her insana 366 kere bakması11
bir ekşi sözlük yazarının yaptığı ironi içeren muhteşem tespit. ulan bu kadar güzel anlatılamazdı.
hdpyi barış meleği zanneden tüm sığırlar okusun da biraz feyz alsın.
--spoiler--
şimdiye kadar hiç kimsenin söylemediği ve söylememesi gereken, hele ki kesinlikle 'alışın bunlara' şeklinde devam etmemesi gereken söz.
ama bazen insanı bir düşünce almıyor değil şunu biri söylese ne olurdu diye.
mesela biri bir parti kursa ve 'ankara bombacısının heykelini dikeceğiz alışın bunlara' diyip 'ankara bombacısının emeğini iktidara taşıyacağız ' diye devam etse,
sonra bombacının yeğeninin, sırf o bombacının yeğeni olduğu için millet vekili olmasını sağlayıp o patlamada ölenlerin ailesinin ödediği vergilerle maaşını almasını sağlasa,
partiden başka biri çıkıp 'sırtımızı ankara bombacısına dayadık' dese
başka bir partilinin bombacıyı ankara götürdüğü, bir başkasının gıda ihtiyacını karşıladığı ortaya çıksa,
yine aynı partinin diğer üyeleri 'o bombayı sizle patlatmasını çok iyi biliriz' 'ankara bombacısı sizi tükürüğüyle boğar' gibi açıklamalar yapsa,
tüm bunlara rağmen aynı şahıslar, insanların gözünün içine baka baka 'biz barış istiyoruz' deseler,
nasıl tepkiler verilirdi diye merak ediyor işte insan.
kanla beslenen faşist damgası yer miydik acaba?
yok be,
insanlar o kadar körleşmiş olamaz bence. neverland bir ülkede bunun çok daha büyük bir versiyonunun yaşandığı söyleniyor ama ben inanmıyorum tabi ki.
edit; bazı yazarların ne yazdığımı okumadan entry girdiğini düşünüyorum. zira buradaki ironiyi anlamamak için insanın kendisini baya bi zorlaması gerekir.
peşin not; o bombacının allah belasını versin.
edit 2; bu ironiyi yaptığım için bana küfrediyorsun ama burada anlatılanların başka bir versiyonunu yıllardır gerçekten yapan insanları öve öve bitiremiyorsun, aslında ne kadar 'mükemmel olduklarını anlatmak için atmadığın takla kalmıyor? empati yapmak bu kadar mı zor?
bazıları da zamanı mıydı? demiş. bu entry ne zaman yazılsaydı 'tam zamanı' olurdu? yukarıdaki yazıda, patlamalarda ölenlerle dalga mı geçilmiş? iyi ki öldüler mi denilmiş? neden bu yazıyı anlamak bu kadar zor?
--spoiler--
https://eksisozluk.com/entry/55443469
hdpyi barış meleği zanneden tüm sığırlar okusun da biraz feyz alsın.
--spoiler--
şimdiye kadar hiç kimsenin söylemediği ve söylememesi gereken, hele ki kesinlikle 'alışın bunlara' şeklinde devam etmemesi gereken söz.
ama bazen insanı bir düşünce almıyor değil şunu biri söylese ne olurdu diye.
mesela biri bir parti kursa ve 'ankara bombacısının heykelini dikeceğiz alışın bunlara' diyip 'ankara bombacısının emeğini iktidara taşıyacağız ' diye devam etse,
sonra bombacının yeğeninin, sırf o bombacının yeğeni olduğu için millet vekili olmasını sağlayıp o patlamada ölenlerin ailesinin ödediği vergilerle maaşını almasını sağlasa,
partiden başka biri çıkıp 'sırtımızı ankara bombacısına dayadık' dese
başka bir partilinin bombacıyı ankara götürdüğü, bir başkasının gıda ihtiyacını karşıladığı ortaya çıksa,
yine aynı partinin diğer üyeleri 'o bombayı sizle patlatmasını çok iyi biliriz' 'ankara bombacısı sizi tükürüğüyle boğar' gibi açıklamalar yapsa,
tüm bunlara rağmen aynı şahıslar, insanların gözünün içine baka baka 'biz barış istiyoruz' deseler,
nasıl tepkiler verilirdi diye merak ediyor işte insan.
kanla beslenen faşist damgası yer miydik acaba?
yok be,
insanlar o kadar körleşmiş olamaz bence. neverland bir ülkede bunun çok daha büyük bir versiyonunun yaşandığı söyleniyor ama ben inanmıyorum tabi ki.
edit; bazı yazarların ne yazdığımı okumadan entry girdiğini düşünüyorum. zira buradaki ironiyi anlamamak için insanın kendisini baya bi zorlaması gerekir.
peşin not; o bombacının allah belasını versin.
edit 2; bu ironiyi yaptığım için bana küfrediyorsun ama burada anlatılanların başka bir versiyonunu yıllardır gerçekten yapan insanları öve öve bitiremiyorsun, aslında ne kadar 'mükemmel olduklarını anlatmak için atmadığın takla kalmıyor? empati yapmak bu kadar mı zor?
bazıları da zamanı mıydı? demiş. bu entry ne zaman yazılsaydı 'tam zamanı' olurdu? yukarıdaki yazıda, patlamalarda ölenlerle dalga mı geçilmiş? iyi ki öldüler mi denilmiş? neden bu yazıyı anlamak bu kadar zor?
--spoiler--
https://eksisozluk.com/entry/55443469
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar