yamuq

küfür var küfür var, kullanım alanı çeşitlilik arz ediyor. mesela doğrudan kimseyi hedef almayan, bir nesne/olayı betimlerken kullanılan küfürlerin sözlükte kullanılamamsı/yasaklanması hadisesi var ki; her zaman karşısındayım bu durumun. küfür içeren kelimenin bir harfini yazmamak gibi aptalca bir yöntemle kamufle ediliyor zira, sanki kimse yazılanı anlamıyor gibi.

ancak;

yamuq'un savunduğu küfür etme biçimi, direkt olarak milyonlarca insanın belki de dünyada en fazla değer verdikleri, kutsal olarak gördükleri bir insana gidiyor ki, hiç bir şekilde legalize edilmesi mümkün değil, terbiyesizlik her şeyden evvel. burada çözüm, kendisini sözlükten attırmak ya da "çıkışa gel ulan" nidaları atmakla sağlanamaz. amaç, bu hastalıklı düşüncesinden kendisini kurtarmak için bir takım şeyleri uygulamak olmalıdır, illa yaptırımda diretilmek isteniyorsa. yoksa bugün sözlükte bunu kamuya duyuran biri yarın sokak ortasında da bu düşüncesini dile getirebilir..

futbol her insan için farklı şeyler ifade edebilir, anlarım. sonuçta futbolun en lezzetli bölümünü derbiler oluşturuyor ve insanın her türlü sıkıntısını, derdini engelliyor kimi zamanlar. ha bu stres atma eylemini küfürle sağlamak ne derecede insan betiminin içine monte edilebilir, onu da tartışmak gerekir kanımca. belki taşlar daha kolay oturtulur yerine.