bugün

cemil

1975 yapımı Melih Gürgen'nin yönettiği Cüneyt Arkın, Ahmet Mekin, Eşref Kolçak, Yıldırım Gencer, Ayfer Feray gibi oyunculara sahip film.

yürü be abi dedirten bir sahnesi için:http://www.youtube.com/wa...SwBJA&feature=related

(koridorda bir kadın beklemektedir. cemil'in ayrıldığı karısıdır bu. odadan çıkan cemil karısını görür koridorda. kadın cemil'e bakar, üzgündür.)

-ayşe: seninle konuşmak istiyorum.

-cemil: biliyorum aynı şeyler, hep aynı şeyler.

-ayşe: işim işim dedin evimiz dağıldı. ne olur üç beş kişiye selam verseydinde oğlumuz bu hale düşmeseydi.ben, ona buna boyun eğmem dedin. oğlumuz devlet hastanelerinde bakımsızlıktan sakat kalıyor. ne kaybederdin, evet demekle. evimiz barkımız yıkılmaz, istediğimiz herşeyi alırdık. çok şey mi istedim senden. senin mevkiinde olan herkesin karısı,çoluğu,çocuğu krallar gibi yaşıyor.

-cemil: halkımın insan gibi muamele görmesine, rüşvet alıp engel olursam, oğlumun yüzüne nasıl bakarım? o büyüyecek, halkını sevecek ve birgün sevidiği ulusunu sömürenlere rüşvet karşılığı kendimi sattığımı öğrenirse beni sevecek mi? oğlumun tedavisi için patronlardan alacağım her kuruş rüşvet, ülkemde doğan her yavrunun gelecek güzel günlerini karartan bir lekedir. halkımın çocuklarının geleceğini karartacak bir iş için alacağım rüşvet, eğer çocuğumu iyileştirecekse, o ölsün daha iyi.

http://www.kolikler.com/liste/cevap/59