bugün

anneanne

Anneanne evindeyseniz durmadan birseyler yersiniz, ve size ikram edilen seylere hayir diyemezsiniz. Zira anneanneler sürekli yiyecek birsey verirler torunlarina ve bu seyler genelde lezzetli olur.

Anneanne evindeyseniz küçükken ayaklarinizi uzatarak oturdugunuzda ustunde minicik kaldiginiz koltuga artik biraz uzun geldiğinizi fark edersiniz.

Anneanne evindeyseniz kumanda size verildiğinde Fox Kids acasiniz gelir.

Anneanne evindeyseniz ve bayramsa, o şekerpare mutlaka mutfakta bir yerdedir ve sizi bekliyordur. Ayrıca bayram harçlığı da yaşınız kaç olursa olsun cabası.

Anneanne evindeyseniz, anneniz çalışıyorsa ve anneanneniz bosnaksa bosnakca ögrenirsiniz. Ya da cerkezce, arnavutca, kürtçe... Anneanneye göre degisir ama anneannenin tontisligi degismez.

Anneanne evindeyseniz ve yılbaşı ise orada mutlaka bir kabak tatlısı vardır. Üstüne de ceviz dövülmüştür.

Anneanne evindeyseniz ve hastaysanız evde nane-limon ikilisinden kahve-limon işkencesine, hatta kudret narına kadar cesitli alternatif tıp çözümleri pesinizi bırakmayacaktır.

Anneanne evindeyseniz ve anneannenizin elinde büyüdüyseniz artık daha fazla büyümek ve anneannenizi yaslandirmak istemezsiniz.

Anneanne evindeyseniz ve anneannenizi seviyorsanız, gidip anneannenizin yanaklarını sıkar ve sarılırsınız.

Anneanne evindeyseniz ve anneanneniz lanet bir kadınsa, uzulmeyin yine de uyuyakaldiginizda 'uyuyanin ustune kar yagar' diyip üstünüze battaniye örtüyordur.

Canim benim.