bugün

canon eos 5d mark iii

her daim çekilecek şey baz alınarak ekipman alınması gerektiğini savunarak; daha önce üstün körü denediğim ama geçen hafta kendimce bayağı bi detaylı incelemeye aldığım makine. 5d mark ii kullanıcısı olduğumdan doğal olarak onunla kıyaslayacağım naçizane;

-shutter speed aynı.
-ton farkı çok olmasa bile kendini belli ediyor.
-işlemci hızı bayağı farkediliyor.
-odaklama hızı iyi. hani nasıl diyeyim; kullanıcının işini bir tık değil bayağı bayağı kolaylaştırıyor.
-ömür boyu kullanılmaz. shutter ömrü denen bişey var.
-övülüp övülüp bitirilemeyen iso performansını yiyeyim. stüdyo ortamında çıkabileceğin iso zaten 200' dür maksimum. stüdyo çıktısı olup (burda sektörel istekten bahsediyorum.) grenli kareye kare demem ben zaten. gündelik, genel geçer kareler çekmek için bu cihazı alanı ayrı bi dalga konusu olarak tartışırım.

iyi bir stüdyo makinesidir. bu demek değil ki diğer alanlarda kullanılmaz. çekeceğin şeye bağlı. bir maraton veya bir ornito çekerken zorlar insanı bu makine. aynı 5d mark ii gibi. dediğim gibi; amaca göre araç edinmek lazım.

gelelim bir de şu boyuta; fiyat. bu makineye 10 üzerinden 9 verdik diyelim. bir alt modeli 5d mark ii benim gözümde 10 üzerinden 7' yi rahatlıkla alır. ha derseniz ki 10 üzerinden 10' u neye verdin; orta format makinelere. studio çekimi için mesela phase-one 645 df, bu makineye göre her açıdan iyidir.