bugün
- yakıştırdığım çiftler serisi 153
- sözlüğün vahşi kelebeğine eş arıyoruz20
- hangi yazarla çift olursunuz28
- üzülünce kime gidersiniz8
- silvermist sözlükten gitmesin kampanyası11
- sözlükte bile yalnız olmak10
- whatsapp telegram discord grupları sözlüğü bitirdi16
- ya bi siktirin gidin15
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı21
- murat kekilli dinleyip intihar eden gençler3
- sözlük çiftleştirme servisi11
- berna laçin'in gözaltına alınması41
- mersin'in hristiyanları2
- nick vermeden bir yazara seslen13
- ulu sözlük telegram grubu12
- erkeklerin sohbet muhabbet edememesi7
- sözlük yazarlarının eski sevgiliyi unutma süresi11
- hesabı siliyorum sözlük bir şey diyor musun19
- şapka takar mısınız12
- sözlükte sevgili yazar eksikliği9
- arkadaşlar ben de hesabımı siliyorum11
- fon skandalı önergesini akp ve mhp'nin reddetmesi5
- bir erkeğe ilk adım nasıl atılır18
- sarapci koala hatayi13
- roma imparatorluğu nun yıkılış nedeni3
- istanbul12
- 2200 yılında nasıl görünürdüm4
- ismet gurbuz'ün tırnakları4
- 2026 lisans kpss sonuçları8
- süpermarket dolabının arkasında 10 yıl ölü kalmak3
- sözlükte eleştiri kaldıramayan küçük krallık19
- bir bela geliyorun profil fotosu4
- bakıp bakıp adım atmayan erkek17
- ucan tekme atan hipopotam43
- sümüklü böcek çiftleşmesi6
- roman karakteri olsaydınız hangisi olurdunuz16
- arkadaşlar sizce neyimi düşüreyim14
- bakalım erkeğim beni kıskanacak mı ergensiliği4
- tomtom mahallesi2
- sezen taş7
- erkeklerin antidepresan kullanmaması3
- karton toblayan cocuga arkadan sımsıkı sarılmak5
- vahşi kelebeğim3
- parcalandim toparlanamiyorum316
- cemil tugay11
- yemek yedikten sonra kusmak9
- atilla taş'ın kızı hayatını kaybetti3
- bana onu sormayin17
- sinek as5
- uludağ sözlük sertleşme veritabanı4
Hatırlarsınız, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) 2007 yılını “Mevlana Yılı” olarak ilan etmiş ve böylece Mevlana Celaleddin Rumi’yi Batı’ya takdim etmişti. Fakat bu tanışma faslının Mevlana’yı pek çok kişinin gözde şairi haline getireceğini de, 13. yüzyılda kaleme aldığı hiciv şiirlerinin onu ABD’de çok satanlar listesine taşıyacağını da pek azımız tahmin etmiştir herhalde.
işte, çağının ötesindeki bu şaheser şiirleri geçtiğimiz günlerde Tilda Swinton, Madonna, Demi Moore, Goldie Hawn gibi tanıdık simalar seslendirdi. Tüm dünyada tanınan, kült bir sanatçı haline gelen Swinton Mevlana'nın “Bunun Gibi” isimli şiirini okurken, Madonna “Acı Tatlı” şiirini gurusu Deepack Chopra ile seslendirdi. Bu parça “A Gift of Love: Deepack Friedns Present Music Inspired By The Love Poems of Rumî” adlı albümde Goldie Hawn ve Demi Moore’un seslendirdiği iki şiirle birlikte yer alıyor. Swinton’ın okuduğu şiiri ingilizceye çeviren Coleman Barks ve şair Robert Bly da çeşitli enstrümanlarla albüme katkıda bulunan isimlerden. Barks onun hakkında “Bütün hayatı, kalbin sınırsız evrenselliğine şahit oldu. Görüşü dünya görüşüydü ve şiiri öğrenen bir toplumda büyümesi tamamlanmış bir ruhun parçasıydı. O öldüğünde Budistler ve Müslümanlar kadar Hıristiyan ve Yahudiler de yas tuttu,” diye konuştu.
Mevlana denince okurlarının çoğunun aklına dindar geleneklerine körü körüne bağlı olmak yerine yeri geldiğinde geleneklere nazikçe karşı çıkan, anti dogmatik, romantik biri geliyor. Rumî şiir yazmaya Şemsî Tebrizi’nin ölümünden sonra başlamış, şiirlerinin çoğunu 37 yaşından 67 yaşına kadar yazmıştır.
işte, çağının ötesindeki bu şaheser şiirleri geçtiğimiz günlerde Tilda Swinton, Madonna, Demi Moore, Goldie Hawn gibi tanıdık simalar seslendirdi. Tüm dünyada tanınan, kült bir sanatçı haline gelen Swinton Mevlana'nın “Bunun Gibi” isimli şiirini okurken, Madonna “Acı Tatlı” şiirini gurusu Deepack Chopra ile seslendirdi. Bu parça “A Gift of Love: Deepack Friedns Present Music Inspired By The Love Poems of Rumî” adlı albümde Goldie Hawn ve Demi Moore’un seslendirdiği iki şiirle birlikte yer alıyor. Swinton’ın okuduğu şiiri ingilizceye çeviren Coleman Barks ve şair Robert Bly da çeşitli enstrümanlarla albüme katkıda bulunan isimlerden. Barks onun hakkında “Bütün hayatı, kalbin sınırsız evrenselliğine şahit oldu. Görüşü dünya görüşüydü ve şiiri öğrenen bir toplumda büyümesi tamamlanmış bir ruhun parçasıydı. O öldüğünde Budistler ve Müslümanlar kadar Hıristiyan ve Yahudiler de yas tuttu,” diye konuştu.
Mevlana denince okurlarının çoğunun aklına dindar geleneklerine körü körüne bağlı olmak yerine yeri geldiğinde geleneklere nazikçe karşı çıkan, anti dogmatik, romantik biri geliyor. Rumî şiir yazmaya Şemsî Tebrizi’nin ölümünden sonra başlamış, şiirlerinin çoğunu 37 yaşından 67 yaşına kadar yazmıştır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar