bugün

samsun

Türkiye'nin en yaşanılası şehirlerinden biri olmakla beraber özellikle 2002 sonrası sanayinin yok edilmesiyle ve tam tersi şekilde betonlaştırılmasıyla ve Suriyedeki savaşı sonrası Suriyelilerin doldurulmasıyla acayip bir hal almış şehirdir.

2002 öncesi Devletin birçok seçkin fabrikası, çiftliği vssini barındırırken şuan büyük şirket sayısı rakamla "1"dir. O da British American tobaccodur ki Tekelin özelleştirilmesiyle Türkiye'nin dört bir yanında kapatılan fabrikalar tek bir fabrika olan samsunda temsil edilmektedir. diğer irili ufaklı sanayi işletmeleri ise şehire doğru dürüst hayırı bulunmayan işletmelerdir. Ayrıca hara vb hayvancılıkla-tarımla alakalı devlet teşebbüsleri de yok edilmiştir.

Suç oranına gelince tvlerde gördüğünüz her şeye inanırsanız Türkiye'nin bölgesel güç olduğuna da inanırsınız. Bununla beraber acayip bir şekilde Samsun düşmanlığı da vardır tvlerde siyasi arenada. Samsunsporun başına gelenler kolay kolay hiçbir kulubuün başına gelmez.
© copyright 2005 - 2026