bugün

kabadayi

tek kelimeyle yazık...

sen kalk eşkiya, aşk filmlerinin unutulmaz yönetmeni, gölge oyunu, züğürt ağa ve daha sayamadığım bir sürü nefis yapımları yaz, adını altın harflerle türk sinemasına yazdır, sonra da kalk 2007 de kabadayı ile bu nefis kariyerine bir delik aç. bunu yaparken de şener şen'i de yanında götür. hiç yakıştı mı sana üstad yavuz turgul!..

filmin başarısız olmasında hiçbir oyuncunun suçu günahı yok. ellerine gelen senaryoyu mümkün mertebe oynamışlar. fakat hem senarist hem de yönetmen* bu kadar başarısız olunca insan üzülmeden edemiyor. türk sinemasının medari iftiharı olan bu kamera arkasındaki adamlarda bunu yaparsa biz kimden iyi bir film izleyeceğiz.

bu nasıl bir mizah anlayışı, bu nasıl bir dram, bu nasıl bir suç ve polisiye! nereden ele alırsanız film batıyor. ömer vargı zaten ne bir dram çekebilmiş ne bir aksiyon ne de kurgu da başarılı. spoiler verip anlatmak istemiyorum çok merak ediyorsanız gidin görün izleyin. ama sakın benim gibi bu sağlam kadroya bakıp büyük beklentilerle gitmeyin.

tek korkum şener şen'in sinemadan soğuyup köşesine çekilmesi. umarım bu projeyi unutup herkes önüne bakar ve dersler çıkartır...