bugün

blaze

mk:armageddon daki en büyük boss. elemental bir varlık olup ne iyi ne kötü taraftadır. birkaç nefesi kuvvetli büyücü tarafından yakalanmış ve ölü dragon king in son ejder yumurtasını koruması için zorla görevlendirilmiştir. yavru doğduktan sonra serbest kalmıştır.
tüm boyutlardaki dövüşçüler argus ve delia adlı iki üst varlık tarafından gözetlenir. ilerde bir gün dövüşçülerden biri gaza gelip sistemin kendisine zarar vermesin diye gözcü olarak blaze i yaratmışlardır. oğulları daegon ve taven ı ise zamanı gelince blaze i öldürüp armageddon a engel olmak için uykuya yatırmışlardır. blaze in görevi sistemin varlığı tehlikeye girerse iki kardeşi uyandırmak ve kardeşlerden birisi tarafından yok edilmektir. olması gereken olur ve sistemin varlığı tehlikeye girer. blaze argusun oğullarını uyandırmaya gider fakat daegon çoktan uyanmıştır. premature doğmasının da bir yan etkisi sonucu daegon evil side a geçer ve ailesini öldürür. blaze hemen taven ı uyandırır ve turnuva başlatılır. turnuva başladığında blaze daegon u etkisi altına aldığına inandığı evil source u bulmak için netherealm e gider.
oyunun sonunda daegon, blaze ve taven a resti çeker*. taven kardeşi daegon u yener. pyramid of argusun tepesinde blaze 'artık bütün savaşçıların ve bütün boyutların kaderi senin elinde, öldür beni' der taven a. bu sırada onaga nın adamları onu büyüyle kendi saflarına geçirir. büyünün etkisinde kalan blaze, taven ı öldürür ve armageddon a sebep olur.