kabataş yalanı

Goebbels' in yanlarinda peygamber kadar dürüst kalacağı propagandacıların sürdürdüğü yalan.

Goebbels abi alman halkina güçlü almanya'yı anlatıyordu ki almanya gerçekten güçlüydü o zaman. Boru değil, 1 haftada modern avrupayı fethetti. Yani adamın alman halkını kandırabilecek doneleri mevcuttu.
Bizimkiler ise aynı propagandayi güçlü ekonomi üzerinden yapmaya çalıştı. Ama bu balondu ve patladı. Başlarda gaza gelen halk, madem ekonomi bu kadar iyi, neden Bize, cebimize yansimiyor demeye başladı. Zaten son dönemki fiyat vergi artışları, yabancı sermayenin yavaştan çekilmeye başlaması, dövizin götünün başının ayrı oynamasi, akpnin güçlü ekonomi yalanını inandiriciliktan epey uzaklaştırdı.
Tüm bunların üstüne bir de, baştan beri kullanılan magduriyet politikaları yara almaya başladı. yeni burjuva olan beyaz müslümalar fakir halkın iyice gözüne batıyor artık. Dini eğitim zırvaları kendi secmenide bile tepki uyandırdı. Geriye kalan tek yol, "biz madem iyi değiliz, değerlerini daha kötü gösterelim" taktigi idi. Chpyi 70 sene önceki icraatlerle eleştirmek, ense tokat göte parmak olunan kürt hareketini ortamlarda terörist olarak lanse etmek, mhpyi tek başına iktidar olmadığı halde, koalisyon hükümeti üzerinden kötülemek gibi eylemler bu politikanın (çaresizliğin) göstergsidir.
Gezi eylemleri başından beri hükümete yapılan en büyük başkaldırıydı. Ve hükümeti gerçekten korkuttu. Bu eylemleri karalamak adına, camide içki içilmesi, ayakkabiyla girilmesi ve turbanli bacı yalanlari kurgulandı. Havuz medyasi tarafından halka dayatılan bu yalanlar çok açık bir şekilde ortaya çıkarıldı. bundan sonra yapilacak en son şey geri adım atmaktı. Kendi yayın organlari tarafından devam ettirilme kararı alındı. Halbuki enver aysever o malum programda, yalancısınız yargılanacaksınız demeseydi, bu yalan unutulacaktı. Bu söz çok ağır geldi ve karşı savunmaya gecildi aciz bir halde. Gezi döneminde müttefik oldukları cemaati bile suçlar hale geldiler.
Halk sadece sabah okuyup atv seyretmiyor artık. Tahminim seçimlere kadar olan süreçte daha da çirkinleşcekler. Suikast planlari, lobiler havada uçuşacak.
çomarlar derse ki, ulan bu, bizim zekamiza bile hakaret artık, seçimde sürpriz yasanabilir. Alternatif yokçular bilmeli ki, kılıçdaroğlu'nun a. Selvi'yi gömdüğü program veya Selahattin'in sempatik çıkışı en az gezi kadar korkutmaktadır iktidarı.

Çok yazmışım amk, editlemek için bile okumam ben bunu.