bugün

hes

cennet tasvirinin cazip gelmesi için var olan gerçek cenneti yok etmeyi planlayanların projesi.
ülkenin ve doğal hayatın can damarları olan akarsularımız devlet eliyle özel firmalara pazarlanıyor. projeler hayata geçirilirken tonlarca beton, yol açma çalışmaları vb. bir çok etken yeşil ve sulak alanlarımızı mahvediyor. doğal yatağında akması ve tabiatın olağan akışının devamlılığı için müdahale edilmemesi gerektiği yerde(buna barajlar da dahildir) akarsulara müdahale edilip enerji üretilmeye çalışılıyor.

bölgedeki en ilkelinden en gelişmişine hayvanların ve bitki varlığının yaşamı için temel gereklilik olan su varlığı hem bloke edilmiş hem de kirletilmiş oluyor. ayrıca yaz aylarında daha da hissedilir olan içme suyu sıkıntısı bazında bakıldığında bu tatlı su kaynaklarının bizler için taşıdığı önem farklı bir boyuta çıkıyor.

şimdiki kötü durumun yanında, uzun bir süreçte altından kalkılamayacak bir kirliliğin içinde olacağız. sıradan bir vatandaş olmanın yanında iyi/kötü coğrafya bölümünü bitirmiş biri olarak yazıyorum bunları. *
bu kaynaklardan faydalanmasının engellenmesine elindeki güzelliğe, cennete sahip çıkamayıp cennete gitmeyi uman, suyuna sahip çıkan köylünün sesine kulak tıkayıp halkın iradesiyiz savunmasıyla doğayı katleden zihniyet, hepinize lanet olsun.

ilgilenene, hesler, yanlış işleyen enerji ve doğa politikaları hakkında Prof. Dr. Ali Demirsoy'un yazmış olduğu güzel bir yazı :
https://gazeteciyazaryusu...orunlariniz-lanetleyecek/
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar