bugün

yesin evladım kimin için çalışıyoruz

Çalışıp kazandığını yemeye fırsat bulamayıp gençlik gittikten sonra insanın diline dolanan bir avuntu cümlesi.

Buna örnek olay şuan yanımda gerçekleşiyor. Zenginin malı züğürttün çenesini yorar ya şuanda yakınımda bizzat bir zenginin malı kendi çenesini yoruyor. Eskinin parasıyla trilyoner olan bu zat sırf işini hızlandırabilmek için dairede müdürümüze rica minnet taklaları atmakta.

Bu sırada müdürümüz soruyor “peki bu meslektaşlarınızla tanıştınız mı?” Adam diyor “yok, ben zaman fakiri bir insanım”. O sırada sigara içmeye çıkan bir arkadaşımız “ben de zaman kaybetmeyim o zaman, sigaramı içip işime döneyim” diyerek uzaklaşıyor.

Kibarlık olsun diye soruyoruz: işler, çoluk çocuk? sormaz olaydık başlıyor anlatmaya, son işi olan 2 gökdelende 4+1 daireler hepsi deniz manzaralı imiş, “bitirdim satmayacağım, hepsini kiraya vereceğim” diyor. inat ediyor konuştukça “satmam Allah satmam!” sonra oğlunu anlatmaya başlıyor. “Bizim çocuk okuyormuş” diyor. Özel üniversitedeki evladının durumundan pek emin değil. Ama son model iki arabayı bu oğlanın nasıl pert ettiğini ballandıra ballandıra anlatırken pek bir gururlanıyor. Geçen de şehzadesi 2000 lira ceza yemiş trafikte. Olsun diyor çocuklarımız için yaşıyoruz zaten. Kıza aldığı şu araba, hanıma aldığı bu araba. Ama hele bitirsinler okulu, yaptırtmayacakmış mesleklerini. “Kim duracak işlerin başında” diyor. Geceleri gözüne uyku girmiyormuş bizimkinin bunu düşünmekten. Çalıştık kimseye zırnık koklatmadık, bu kadar mal mülk sahibi olduk. Kime kalacak hepsi diye düşünmekten içi içini yiyor hazretin.

Santraller, gökdelenler, akaryakıt istasyonları, yaşam merkezleri, işler iyi, çok iyi. Ah bir de hayat bu kadar acımasız olmasa… “oturuyoruz sofraya, etli, tuzlu, yağlı her şey yasak. Dilediğimi bile yiyemedikçe bu kadar kazanmanın ne anlamı var” diyor. Hasılı bu zengin beyin her yanından hayata karşı tatminsizlik akıyor, tek yapabileceği kendisi yerine evlatları parasını yerken bununla övünebilmek. “Yesin oğlum diyor” tekrar ama kerata şu arabayı çok hızlı kullanıyor.