bugün

izmir

tek vasıtayla 15-20 dk. arasında gittiğimiz yere, 30-35 dk. arasında 2 vasıtayla; yine tek vasıtayla yarım saatte gittğimiz yere 1 saat civarı 3 vasıtayla gittiğimiz şehir.

peki benim hemşehrilerim ne yapıyor ulaşımdaki bu felaket düzenleme için? susuyorlar efendim. yine dut yemiş bülbüle dönmüş durumda benim atatürk sevdalılarının şehri. otobüsümü geri istiyorum kampanyası var ama bu kampanyaya "siyasi" diyerek karşı çıkıyor zeka küpleri. ama atatürk ve devrimlerinin tehlikede olduğunu düşündükleri vakit, hey yavrum hey kimse tutamaz izmirliyi. valla adamı denize döker benim hemşehrilerim atatürk'e dokunanı. ama sadece atatürk ve cumhuriyetin kazanımları için celallenirler.

ve fakat, şehre 10 dk. sağanak yağmur yağsa hayat felç olur; tık yok kimsede.
ülkenin en pahalı suyunu kullanıyoruz; kimse buna örgütlü bir biçimde tepki göstermiyor.
toplu ulaşım felç; dut yemiş bülbül olur izmirli.
yıllardır metro bitmez; sadece metro duraklarının yapıldığı yerdeki esnaf ve orada yaşayanlar tepki gösterir bu duruma. tepkileri de metronun bitmemesine değil, çevre kirliliğine.
yeni fuar alanında yaprak kımıldamaz; tık yok amk tık yok kimseden.

ne zaman ki atatürk'e ve cumhuriyetin kazanımlarına dokunulduğunu hisseder izmirli, işte o vakit anıtkabir'de 30 atatürk gücünde örgütlenirler.

siyasetten tek anladıkları, körü körü atatürkçülük yapmak olan platin saçlı teyzeler ve beyaz saçlı emekli amcaların ahkam kestiği şehirde, belediye akpli olsaydı var ya oy oy oy. yer gök bir olmuştu çoktan. ama belediye chpli olduğu için, ulaşımın eskiye dönmesi için yapılan kampanyaya bile "siyasi" diyerek karşı çıkıyor insanlar.

lan 90 numaranın son durağı gaziemir semt garajı olmuş, vicdanınızı sikeyim sizin ben.

bahsettiğim saf atatürkçüler hemen damlamış. la ben sizin siyaset bilginize işeyeyim emi. çıkın da aziz kocaoğlu'na tepki gösterin la bir kere de. millet metrolarda, otobüslerde balık istifi olmuş; gideceği yere gecikmemek için 100 metreci olmuş; ama siz hala "sikik yobazların sevmediği şehir" kafasındasınız. hadi lan ordan.

bu şekilde eleştirmek beni yobaz yapıyorsa yobazım amk yobaz.
© copyright 2005 - 2026