bugün

gecenin yazısı

müsait oldukça uzun uzun yazacağım yerdir.

Merhaba sevgili sözlük. Henüz beni tanımasanız da muhtemelen ileride benimle çok muhatap olacaksınız. Korkarım ki birçoğunuzun şöyle bir bakıp geçeceği uzun yazılar yazan bir yazar olarak hatırlayacaksınız beni. Merak etmeyin ama işinize pek fazla karışmayacağım. yapmak istediğim şey kurulu düzeninizi bozmak değil sadece yazmak. Sırf bir şeyler yazmak için kendime bir başlık açmamı umarım mazur görürsünüz. Epeydir takip ediyorum sizleri. mümkün olduğunca okuyorum. içinizde gerçekten çok güzel yazanlar var. Bir çoğunuzun da eğlenmek için burada olduğunuzu biliyorum. Ne güzel kendi eğlence ortamınızı oluşturmuşsunuz birçok saçma sapan muhabbetle gününüzü güzel geçiriyorsunuz.

Uyumsuz bir adamım ben sözlük. hem yaş grubu olarak da sizden biraz büyüğüm. bu yüzden aranıza pek fazla katılamıyorum. Mizah anlayışım pek sizinkine uymuyor. Tam buna bir şeyler yazılır dediğim başlıklar olduğunda karalıyorum üç beş satır. bazen kendimi tutamayıp çerezlik başlıklara yazdığım da oluyor. bu beni sizlerden biri yapmaya yeter heralde.

Haddim olmayarak bugünkü yazımı hem tanışma hem de biraz tavsiye niteliğinde yazmak istiyorum. sonrasında kendi duygu ve düşünce süzgecimden geçenleri yazacağım. sözlüğün en iyi yazarı olmak gibi bir kaygım yok. herkes beni okusun da demiyorum. dedim ya amacım sadece yazdıklarımı paylaşmak. içinizden birkaç kişi okuyup geri dönüş yaparsa bu memnuniyet beni idare edecektir.

Görüyorum ki açılan başlıkların birçoğu kadın erkek ilişkileri üzerine. pek tabii genç hanımlar ve genç beyler olduğu için birbirleriyle tanışmak kaynaşmak istiyorlar. Doğanın bize verdiği önlenemez istek için bulduğunuz bir yol burası. Fakat sevgili arkadaşlar emin olun ki çiftleşmek için binbir türlü dolap çevirmenize gerek yok. iki tarafta da doğuştan gelen organlar var olduğu sürece arayıp birbirini bulacaklardır onlar. cinsel kaygılarınızı anlıyorum o yüzden bu konuda yazdıklarınıza karşı değilim. evet onaylamıyorum da ama bu beni pek fazla alakadar edecek bir durum değil.

nesilden nesile geçildikçe değer yargıları değişiyor sözlük. Benim neslim bu yaşlardayken emin olun sizden daha farklı değildi. sadece değer yargıları farklıydı. isteklerimiz amaçlarımız aynıydı ama yöntemlerimiz farklıydı. siz bizim yapamadığımız şeyleri yapmışssınız. aşırı bireysel ve katı tutumunuz sizi bireysel mutluluğa eriştirecektir bundan şüphem yok fakat sizlerin daha fazla maruz kaldığı bilgi teknolojileri ile popüler kültür etkisi sizi insani yönden zayıflatıyor. Hayat yeyip bitirebileceğiniz ve marketten yenisini alabileceğiniz patats cipsi değildir. onu bir kez bitirirseniz tekrarını bulamazsınız. bu yüzden tüketmeden önce iyi düşünün. dikkatli kullanın.

Değerli arkadaşlarım karşı cinsler olarak birbirinize davranışınız beni ilgilendirmiyor ama bütün olarak insan ırkını ele aldığımızda onların üzerine etiketler yapıştırmayın. yani sigara içen bir kadın illaki orospu değildir. aynı şekilde türbanlı bir kız da illa çok büyük cinsel açlık çekiyor anlamına gelmez.

insan ırkı olarak biz diğer canlıların yapamadığı bir şeyi yaptık. bilinç geliştirdik, yaşadığımız hayatın farkına vardık. bu bize birçok değer kattı aynı zamanda doğada var olan her şey üzerinde hakimiyet kurmamızı sağladı. onu çarçur etmeyelim. bir hayata sahip olan herkesi sevmek zorunda değiliz ama saygı göstermek zorundayız. Yaratılan ya da var olan içini asla dolduramayacağımız bir hafızaya sahibiz. mümkün oldukça onu bilgiyl, duygularla dolduralım. doğuştan gelen özelliklerimiz üzerinde hiçbir hükmümüz yoktur. türk kürt ermeni kadın erkek hetero ya da eşcinsel olmayı seçemeyiz ve sırf bunlardan birine sahip olduğumuz için diğerinden üstün değiliz. bizi üstün kılan içini dolduracağımız fikirsel- duygusal dünyamız olacaktır.

Lafı toparlamak gerekirse önce fikirli, duygulu insanlar olalım sözlük. Karşı cinsi iliklerine kadar kemirmeyi düşünmeyi, bir politik görüşün diğerine böcek gibi davranmasını, bir dinin diğerlerini cehennem ateşinde yakmasını engelleyelim.

Hayat emek değer ilişkisine bağlıdır. Bir şey için ne kadar emek harcanıyorsa (emeği doğru yollarla harcamak koşuluyla) o şeyin değeri kat be kat artar. Karşınızdaki herhangi bir nesnenin değeri harcanılan emekle eşdeğerdir.

Bu yazı bitti sözlük. Fazlaca nasihat içerdiği için hepinizden özür diliyorum. bundan sonra daha edebi yazılarda görüşmek dileğiyle kendinize iyi bakın.

hepinizi çok sevmiyorum değerli yazarlar ama varlığınız beni mutlu ediyor.
güncel Önemli Başlıklar