bugün

caner taslaman

Dün akşam öteki gündem'e konuk olan akademisyen. "Bilimlerin anası felsefe" ilkesine kendi çapında uyuyor ve bi konuyla ilgili konustugunda her bilim daliyla ilişkisini kuruyor. Konuşurken fazla terim kullanmıyor kullansa bile açıklamasını yapıyor.
Görüşleri doğru veya yanlıs bazen bilim insanlarının ekranda cok görünmesinden hoslanmasam da böyle insanların bi şekilde halkla temasa geçmesi,ucundan kıyısından insanlarla bilimsel bir şeyler paylaşması, küçük bi ihtimal insanlari düşünmeye teşvik etmesi çok güzel.
En çok insana ulaşılabilen iletişim aracı olan tvnin alternatif tip,modern tip zehirlenmesinden sonra(çok değerli bilgiler de olsa artik bilgi kirliligi ve populist bir hal almıştır) sosyologlarin,filozoflarin,psikologlarin da sahaya çıkmaları lazım. Bu diyetisyen ve doktorlarin tvde çok görünmesi bana bencillik gibi de geliyor bu bilgilerle insan en geniş haliyle ailesine fayda sağlar. Ancak sosyal bilimler gelişimde cekirdekten baslayarak tüm toplumu iyilestirir.
Ayrıca Tvde doktorlar cirit atıyor,anneler iyice özeniyor çocuğum doktor olsun diye yani bi de bu yönü var. Yeter lan sayısal sözel ayrımı yaptığınız önemli olan elestirel düşünme ve yaratıcılık böyle düşünmeyi öğrenen çocuklar ezbercilik yapmadan fen bilimlerinde de başarılı olur bu da sosyal bilimlerle mümkün, en genel haliyle, doğruluk algısınin çocukluktan baslayarak degistirilmesiyle .
Tabi medyanın vizyonunda toplum yararı alt sıralardadir en iyi ihtimalle. Eyorlamam bu kadar yani sonu biraz havada kaldi ama olsun.