bugün
- türk müsün türkiyeli misin12
- nasıl birisiniz6
- çıkma teklifinin eskide kalması4
- araba sürerken olmasından en çok korkulan şey5
- tonlu diller2
- gecenin rap şarkısı3
- bir şeyler söyle2
- ayrılık6
- türkiyeliyim doğruyum çalışkanım5
- yazarların ruh hali3
- rüyada nervio yu görmek8
- ilk kez penis gören kız tepkisi2
- protein ağırlıklı beslenince yaşanan kabızlık14
- ölüm5
- gecenin şarkısı3
- yazarların en son bitirdiği kitap6
- beni özleyenler elime mum diksin15
- hırvatistan12
- beyaz keten iç çamaşırı belli ediyor14
- ispanya daki göçmen krizi8
- köfteci yusuf2
- korku filmi izlerken sarılacak birisinin olmaması6
- izmirli kızların met çukuruna düşmesi3
- sırtımı kaşıyan kızlardan hoşlanmam3
- favori coldplay şarkınız4
- kadir mısıroğlu rum mu ermeni mi sorunsalı9
- issız bir yerde tatil yapmak2
- yunanistan29
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri8
- aylık 511 bin tl iyi para mıdır sorunsalı4
- türkiyeliyim var mı bir sorun3
- bu ülkeye başka erdoğan gelmez3
- mutlu kalmak için öneriler6
- rte'nin yürüme problemi yaşaması3
- sözlüğün canlanması için gerekenler3
- oyum ak partiye3
- puantiye modasının bokunun çıkması4
- her gün alkol almak4
- yeni dünya düzeni4
- arkadaşlar hangi diziye başlasam4
- recep tayyip erdoğana sahip çıkalım3
- aylık 513 bin tl iyi para mıdır sorunsalı2
- sırt kaşınması2
- akp ve mhp sol partilerdir3
- sözlükteki derin yapılanma4
- yapay zekaya entry yazdırmak5
- kele şaplak atmanın hazzı ve dayanılmaz istek3
- yeni gelin adayının çıldırtan talepleri6
- aylık 508 bin tl iyi para mıdır sorunsalı3
- anın görüntüsü15
7. siniftayken okulun iki popüler cocugu arasinda kavga olmustu. Asya adli hiyar diger çocuğa sus lan kürt gibi bir sey demisti. O özgüvenli artist cocuk ne var lan kürtsem diyip gözümüzün önünde aglamisti. Yedirememisti kendine. sonra ben arkadaslik yaptığim kizlara ne olmus kürtse niye oyle söyledi demistim. Bekliyorumdum ki evet haklisin desinler ama olmadi. Cevaplarini hic unutmuyorum. aynen suydu: "sende mi kürtsun"? birak hakli misin demeyi, bir kurt'ü Türk savunmaz diye dusunuyorlardi ki direkt sorulari bu oldu.Sonra Hii diyip gülduler, o an anlamadim. sonralari o grupla aram bozuldu, ortak arkadasimiz olan imge isimli bi kizla arkadaslik yapmaya basladim. Bi sure sonra okula futbol takimi icin izmirin küçük bir semtinden çoğunluğu kürt olan cocuklar getirildi okula. Imge dedigim kiz iyh Kürtler gelmis dedi. O an sustum ses cikartmadim, ama sonraki tenefus kendime yediremedim cekingen bi sekilde ben de kürtüm dedim. Kiz bana biliyorum, aranin bozuk oldugu kizlar o kürt onunla arkadaslik etme dediler dedi. Inanamadim, yasadigim sok hayal kirikligi saskinlik tarif edilemez. Ama inanamadigim sey o kizlarin bunu soylemesi kadar, imge'nin benim kürt oldugumu bildigi halde yanimda iyh kürt diyecek kadar rahat olmasiydi. Yemin ederim Kürtlük Türklük ayriminin farkina vardigim andan itibaren aileme hep ne var bizde Türküz ne olacak ki derdim. Cunku izmirde ataturkcu büyümüştum. Ailemde hep bana onlar islerine gelince iyiler kürt demene asla tahammul etmezler demislerdi. sonra hep fix soru gelirdi, hic mi aralarinda iyi insan yok? Vardir tabi ama az derlerdi. Ben 13 yasinda sozde siyasetten ondan bundan anlamayan cocuklardan bu ayrimi ogrendim. Ben de türküm dedigim halde yaranamadim bi kere kürttum.
Simdi kimse ben kimliğimi istiyorum, ben dilimi ogrenmek istiyorum dedigimde bos yapmasin biz sizi ayirmadik diye. Siz bizi 13 yaşındaki cocuklarinizin kafasina bile "o kürt" ayrimini sokacak kadar ayirdiniz. Bugün ben bile artik kimlik diyorsam, bunun suclusu sizsiniz. Her ceremesinede katlanacaksiniz.
Simdi kimse ben kimliğimi istiyorum, ben dilimi ogrenmek istiyorum dedigimde bos yapmasin biz sizi ayirmadik diye. Siz bizi 13 yaşındaki cocuklarinizin kafasina bile "o kürt" ayrimini sokacak kadar ayirdiniz. Bugün ben bile artik kimlik diyorsam, bunun suclusu sizsiniz. Her ceremesinede katlanacaksiniz.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar