bugün

bakü

azerbaycanda bakı olarak geçen güzel şehirdir. hazar denizine yakın olan bölgeleri çok lüks ve gelişmiştir ancak içlere doğru girildikçe köhnelik ve geri kalmışlık hissedilmeye başlar. binaların dış cephesi çok eski ve dökülmeye yüz tutmuştur. istanbul trafiğini aratmayan hatta ondan daha beter ve karmaşık bi trafiği vardır. akşam saatlerinde tıkanır ve çekilmez hale gelir.
gece hayatı çok hareketli ama tehlikelidir. çoğu eğlence mekanı batakhane denen içerisinde hayat kadınları barındıran yerlerdir. gecenin ilk saatlerinde 200 manattan piyasa açılır ancak 3-4e doğru 60-70 manata kadınları götürebilirsiniz. ancak çoğu mekandaki kadınlar polislerle anlaşmalıdır. onların istediği otele giderseniz polisler oteli basar sizin cebinizdeki tüm parayı alır. bunun için ya oteli kendiniz ayarlayın ya da ev kiralayın.
neyse kiev otobüsü muhabbetini kapatıcak olursak, gezip tozması çok güzeldir. çok rüzgarlıdır. kadınları ise güzel ve şıktır. hayatın bu kadar pahalı olduğu bir şehirde o kadar güzel giyinmeyi nasıl beceriyorlar 5 aydır anlayabilmiş değilim. targovi, bulvar gezilip görülmesi yerlerin başında gelir. buralarda güzel türk mekanları vardır. türk yemekleri yiyip vatan özleminizi giderebilirsiniz.