bugün

punisher

70 li yıllarda ilk kez ortaya çıkışından beridir, özellikle abd çizgi roman tarihinde bir çok şeye öncülük etmiş efsane çizgi roman Serisi.

klasik Ultimate good karakterlerle dolu Marvel evreninde ilk kez kötü adam kanı döken karakter Frank castle dır. suç Dünyası ile savaşta klasik kötü adam metotlarını (işkence, adam kaçırma, cinayet, soygun gibi) kötü adamlara uygulayan ilk adamdır. daredevil kurbanlarını bağlayıp polise teslim eder, peter parker amcasını öldüren adamı bağışlar, Hulk o kadar delirmesine rağmen sadece düşmanını bayıltır. Bu her ne kadar 60 lı yıllardaki çizgi romanda şiddet yasasının kalıntıları ve etkileri olarak açıklansa da, okuyucu bu kadar stilize edilmiş bir dünyada şiddetin sadece evil tekelinde olduğunu görmektedir. Halbuki gerçek Hayat hiç de öyle değildir.

punisher suçluları konuşturmak için onlara işkence eder, Bebek katillerini kıyma makinelerine atar, kundakçıları fırınlarda yakar, suç ailelerinin yemeklerini bombalar, cenazelerine saldırır, onların parasını kullanır ve kesinlikle acımaz. Bu Vahşi yöntemlerini onaylamayan üst düzey yetkililere rağmen, sıradan polisler ve vatandaşlar tarafından büyük destek görür. medyayı çok iyi kullanır.

herhangi bir süper gücü yoktur. Her gün antreman yapan bir adamın gücüne sahiptir. Çok iyi eğitimli ve tecrübeli bir Askerdir, hayatta kalma, gerilla savaşı, taktik ve yok etme konusunda uzmandır. Bu sebepten dolayı karşısına çıkan suçluları nasıl oyması gerektiğini çok iyi bilir.

punisher, yaptığı bütün bu eylemlerin aslında hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini, bir fark yaratmayacağını bilir. hayattaki tek amacının, tamamen imkansız bir hedef olduğunun farkındadır. Ancak yine de devam eder. Çünkü onun için tek bir gerçek vardır,

if you guilty, you are dead.

dipnot: punisher ve amacı, Varoluşu üzerine detaylı bilgi için, tek Sayılık punisher: Thé End e göz atılmalıdır.
güncel Önemli Başlıklar