bugün

yenibosna

hayatımın 15 yılını verdiğim, istanbul, Bahçelievlere bağlı semt. Her çeşit insan mevcuttur. E-5'ten girdiğiniz zamanki mevkiinin adı Kuleli'dir. Burası bir çok otobüsün ilk durağıdır. Burası genellikle Yenibosna zannedilir fakat geçek Yenibosna, az daha yukarıdadır.
Yenibosna tabelasından içeri girdiğiniz zaman, karşınızda gerçek yenibosna vardır. Ağır abileri, yankesicileri, korsan taksileri, üçkağıtçıları ile adeta kendi içinde bir semttir. Ancak içinde bulundurduğu birbirinden ünlü markaların outlet'leri herkesi yenibosna'ya çeker. Kuyumcukent,TiM, kuleliye yeni yapılacak olan alış veriş merkeziyle adeta büyük bir ilçe gibi semttir.
Dahada yukarı çıktığımız zaman karşımıza radar mevkii çıkar. Burada uçaklar için inşa edilmiş, iki apartman yüksekliğinde devasa üç radar bulunur. Ancak burada, kuleli'deki olayın tersine, düzenli inşa edilmiş siteler, aşağılara göre daha eli yüzü düzgün insanlar karşınıza çıkar.
Yenibosna ayrıca tam bir öğrenci semtidir. Şehir dışından gelmiş bir çok öğrenci buralarda ev tutar. Polis kayıtlarına göre ise, Yenibosna esrar gibi uyuşturcu maddelerin kullanımda istanbul'da hatrı sayılır bir yeri vardır.