bugün
- filistin46
- hülagü'nün çin varken suriye'ye saldırması5
- fon kurdum para yatırır mısınız12
- zeynep bastık'ın minik dudakları3
- kia stonic2
- dinciler4
- istanbul da mide küçültme sonrası şüpheli ölüm4
- cennete gideceğini sanıp cehenneme gidip göt olmak3
- meclis te fon krizi araştırma komisyonu tartışması5
- ikinci mustafa2
- kamal4
- iftira atmak2
- anın görüntüsü28
- bu yazar sadece arkadaşlarından mesaj alıyor2
- bedelini ödeyen yazarlar17
- trump'ın yanındaki garip tipli kadın2
- ten uyumu vs kafa uyumu5
- fransız arabaları3
- ne kadar yaşlısın9
- şu antipanik'in ilgisini verin artık lütfen16
- pazar günü aktiviteleri3
- 11 ekim 2026 beşiktaş kocaelispor maçı2
- sözlükte kız taklidi yapmak16
- antipanik'e bir şey söyle22
- fıstık ezmesi vs fındık ezmesi7
- bir erko kişisi ile arkadaş olunur mu15
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı16
- silvermist'e iki şey söyle20
- kuru milliyetçilikle kafa silken insan7
- insan olmaya çeyrek kala adlı yazarı sevmemek10
- sözlük kızlarının içli köfteleri10
- mossat yaptı abi heralde yani2
- 9 ekim 2026 galatasaray kasımpaşa maçı36
- avustralya2
- arkadaşlar ne yesek8
- özelden şeftalisini atan yazar14
- alttaki yazara bir şey söyle24
- yakıştırdığım çiftler serisi 153
- seksten önce dua etmek10
- tarhana çorbası12
- nervio'nun canının devamlı yaprak çekmesi11
- sözlük kızlarının kombinleri15
- pazar sabahı2
- israil'i allah cezalandıracak9
- parcalandim toparlanamiyorum323
- sözlük kızlarının tantunici7
- ucan tekme atan hipopotam47
- arkadaşlar bir şey soracağım11
- antipanik sizce biraz antipatik mi8
- sapık şarkı sözleri9
1.000.000 hadisi ezberlemesi sünnetullah dediğimiz olguya tamamı ile zıt olsa da binlerce milyonlarca hadis ezberlediği hikayesi dolanır durur. kendisinin sahih olarak 13 eseri vardır ve bunlardan biri de müsned adlı hadis kitabıdır. 300.000 yakın hadis mevcuttur belki daha fazla. ayrıca müsnedi oğlu abdullah rivayet etmiş hatta eklemeler yapmıştır. zaten islam tarihinde şerh edilmeden günümüze gelen hiçbir kitap yoktur. yani müellifin bizzat kaleme aldığı eser yoktur. anlayamadığım konu ebu hanife'nin talebesi ebu yusuf'tan ders alan ve hadis konusunda katı tutumu olan hanefi mezhebi öğretilerine rağmen neden hadis kitabı yazmıştır bunu anlamak güç. ayrıca imam şafii'nin de talebesidir. belki de şafii'nin hadise sıcak bakan tutumundan etkilenmiş de olabilir. bir de bağdat'da yaşıyor olmasının da etkisinin var olduğunu düşünüyorum, çünkü basra, bağdat, kufe adeta hadis fabrikasıdır.
islam tarihindeki en iyi fakihlerden biri olduğu kesin ancak müsned adlı eser buna gölge düşürüyor diye düşünüyorum. ayrıca müsned'in sahihliği konusu da var bu da ayrı bir açmaz.
ayrıca vahabiler kendilerini fıkhen ahmed bin hanbel'kanalı ile ibni teymiyye'ye atfederler ancak bu çok büyük bir iftiradır. çünkü ahmed bin hanbel ve ibni teymiyye emin olun vahabilerin aşırılıklarından oldukça uzaktır.
islam tarihindeki en iyi fakihlerden biri olduğu kesin ancak müsned adlı eser buna gölge düşürüyor diye düşünüyorum. ayrıca müsned'in sahihliği konusu da var bu da ayrı bir açmaz.
ayrıca vahabiler kendilerini fıkhen ahmed bin hanbel'kanalı ile ibni teymiyye'ye atfederler ancak bu çok büyük bir iftiradır. çünkü ahmed bin hanbel ve ibni teymiyye emin olun vahabilerin aşırılıklarından oldukça uzaktır.
Gündemdeki Haberler