bugün

yaran diyaloglar

bir insan kaynakları sitesinden, bir iş ilanına bakılmıştır.
aradıkları nitelikler; lise mezunu olmak, b ehliyet sahibi olmak, askerliği tecilli veya tamamlamış olmak, aktif araç kullanmak.

aranılan niteliklere 5 gömlek üstün gelmemin rahatlığıyla, öylesine başvurdum... belki askere gidene kadar meşgale olur diyorum bir yandan da. ilanı veren şirketten aradılar.

- iyi günler. x beyle görüşecektik.
* buyrun benim?
- biz hede hödö otomotivden arıyoruz.
* buyrun.
- iş başvurusunda bulunmuşsunuz şirketimize.
* evet.
- ne kadar zamandır antalya'da ikamet etmektesiniz?
* doğma büyüme antalyalıyım.
- ama burada lisans eğitimi yazmışsınız, başka bir şehre gitmişsiniz arada?
* evet gittim ve geldim?
- kaç yıl kaldınız orada?
* 5 yıl.
- okul 4 yıllık mıydı?
* evet.
- demek 1 sene uzattınız?
* beyefendi bakın, siz lise mezunu arıyorsunuz, fark ettiyseniz cv'm arama kriterlerinizin 5 gömlek üstünde.
- sizin cv'nizi görünce biz de çıtayı yükselttik zaten.
* nasıl yani?
- üniversite mezunu almayı düşünüyoruz.
* düşünün tabi.
- babanız ne iş yapıyor?
* babamı da mı işe alacaksınız?
- hayır da çalışanımızın ailesi hakkında bilgi sahibi olmak istiyoruz.
* ben henüz çalışanınız değilim.
- tabi anlaşırsak olabilirsiniz, tabi bir de yüz yüze sözlü mülakata alacağız sizi.
* pardon siz ne konumda eleman arıyorsunuz?
- transferlerimiz için şoför.
* maaş nedir?
- asgari ücret.
* yani ehliyeti olsa yetebilecek bir pozisyonda ahiret soruları sorup, üzerine yüz yüze sözlü mülakat, üzrine beğenirseniz asgari ücretle alacaksınız bir de benim başvurumu görünce üniversite mezunu arıyorsunuz... şaka mı bu?
- hayır neden şaka olsun ki?
* ben başvurumu geri çekiyorum kardeşim, siz de çıtanızı lise mezununa geri çekin, daha başlamadan bir ezme çabanız var, bir de başlasak silindir gibi geçeceniz üstümüzden, iyi ki, işverensiniz, hemen çalışanın zor durumundan faydalanma güdüsü.
- solcu musun kardeşim sen?
* sanane kardeşim ya?
- hayır çalışandan yana takılıyosun da ondan sordum.
* diyelim ki, solcuyum ne olacak?
- biz zaten solcu biriyle çalışmayız.
* hadi kardeşim hadi, siz ilan sayfanıza bir de, milli görüşçü olsun, ülkücü olsun olmadı dededen adalet partili olsun yazısı ekleyin... hasta mısınız ya? kolay gelsin size, iyi şanslar.
© copyright 2005 - 2026